3 years!

3 år & 1096 dagar.
Idag har jag och E varit tillsammans i hela 3 år, det må inte låta så mycket, så känns det ändå som att det har hänt en hel del under dessa tre åren, även om de har gått förbi väldigt snabbt. Samtidigt som det ibland kan kännas som att vi ha varit tillsammans mycket längre än så.

Som sagt har mycket har hänt sedan vi blev tillsammans 17:e januari 2010 och nu bor vi tillsammans sedan ett halvår tillbaka! Och jag är minst lika kär nu som för tre år sedan.

Dagen har varit väldigt mysig, sovmorgon och brunch tillsammans, E bestämde sig för att jobba hemifrån idag så att vi kunde ta det lite lugnare. God grapefrukt och  melon till frukost, I could get used to this. Hade deadline för tentan också, men det kändes helt okej, så har inte varit vidare stressad över det idag vilket är trevligt. Har hunnit med det torsdags-träningspasset också och bra gick det också.

Nu ska jag fixa klart med middagen och så blir det lite mousserat Rosévin på det! Champagnesorbeten får vänta tills imorgon kväll.

Även om jag inte tycker att det alltid är jätteviktigt att fira och sådär så skriver jag som förra året, livet är kort och varför inte fira de bra sakerna i livet när man väl har en chans?

Puss och Kram på er!

 

3 years & 1096 days!
Today me and E are celebrating our 3 year anniversary. Even if it might not sound like a very long time, it still it feels as though a lot of things has happened during these three years. Just look at last year, we moved in together during the summer and have now lived together in our own apartment for 6 months! It feels like time’s just rushing by.

Anyway, I’m really happy, we’re happy. ❤

E decided to work from home today so that we could have breakfast/brunch this morning. It was so nice and so delicious! Fresh grapefruit and melon, I mean I could get used to this!

And even though I had to meet a deadline today for my exam I was quite relaxed – that’s a first! And I managed to do my Thursday-exercise and did real good too. I couldn’t ask for a better day.

Now I’m preparing dinner and we’re gonna enjoy some Rosé too – yum!

xoxo

About rhulth

I'm an adopted 34 year old woman with a master's degree in social anthropology. I work as a social worker and have a background as a freelance reporter. I love to write, read and Netflix.
This entry was posted in Dricka/Drink/Smoothie, Flytt, In English, Lägenheten, Mat/Bakelser, Privat, Växter and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

29 Responses to 3 years!

  1. Eleonore says:

    Åh grattis på er 3årsdag! Tänk att ni varit tillsammans så länge och numer bor tillsammans, vilken lycka 😀 Låter som ett jättebra sätt att fira det på, champagnesorbet har jag aldrig smakat men skulle så gärna göra det!

    Vet du, idag tog jag mig i kragen och skaffade sats-kortet. Så i slutet av månaden ska jag sätta igång, beach 2013 here I come haha. Nej men är som sagt mycket för att bygga upp styrka och må bättre. Jag hoppas att jag håller igång under hela året nu! Jag håller med om att 500 kr är dyrt men tyvärr finns det inte så många andra bra ställen runtomkring som har det jag är ute efter till ett billigare pris. Skönt att man börjar tjäna lite pengar till hösten iaf 😉
    Ja vi är i Sthlm nu, kom hit i november och det är så skönt att vara tillbaka!

    ÅH det vore jättegulligt om du ville maila lite bilder så jag kan få inspiration till baby showern. Har ju som sagt aldrig varit på någon så det vore kul att få se hur ni gjorde. Jag tänkte också hålla den ganska informell, mer som en fika där man kan sitta och prata om allt som har med bebisen att göra. Tänkte göra en afternoon tea med scones, marmelader, cupcakes, macarons och kanske något mer. Och så te såklart 😀

    Hoppas allt är bra med dig, har ni mycket i skolan nu?

  2. Lisa says:

    Grattis till er båda!
    Jag tror att jag skrev det förra året också, men jag håller med dig om att man inte behöver göra ett stort firande vid dessa dagar, men det är alltid kul att man kan göra någonting litet och betydelsefullt 🙂

    sv. Jag hyrde ett par “gamla” filmer; “Milk”, “Frost/Nixon” och “The Aviator”.

    sv. Jag gjorde den på House of Pain i Hökarängen. Det är dit jag gått alla gånger, och man kan säga att jag känner han som tatuerade mig den här gången, då denna var den femte han gjorde. Jag trivs så mycket där, så varför inte fortsätta gå dit? ^^
    Japp, jag gick dit själv.

    Ett problem när det gäller våldsamma filmer och spel är att man inte lär sig de verkliga konsekvenserna. Jag tror att man lär sig det i större grad i länder som Sverige då det inte är så lätt att få tag på vapen i lagliga vägar (att det är lättare att få tag på vapen olagligt är en annan femma). I USA är det så självklart att man ska ha vapen för att skydda sig, och i vissa delstater får man använda sig av skjutvapen så fort någon person rör sig in på ens tomt. I länder som Sverige får man en chans att tänka “det finns en anledning till varför vapen, i största allmänhet, är olagliga”. I USA kan man inte det, och jag tror att det har en större påverkan än någonting annat.

  3. Så himla glad för din skull! Grattis igen 🙂

    Svar: Ja, så kan jag tänka mig att det är. Man har ju något som man lyssnar på allra mest och som man tycker om, men samtidigt kan man ju hitta så mycket bra låtar från alla genrer. Bara det att man alltid har något som man kommer tillbaka till liksom.

    Okej, men det låter ju som ett bra upplägg. Ingen idé att ge sig ut på milen det första man gör 😉 Och hellre en intensiv och ordentlig kilometer än en längre variant som man hasar sig igenom. Kilometrarna kommer med tiden.

    Låter som en himla fin torsdag! Hoppas ni får en fortsatt fin 3-årsdag tillsammans 🙂 Kram

  4. Diana says:

    ja, barnen fick springa av sig ordentligt så sen åt de stora portioner på lunchen och sov som stockar efteråt, toppen ju! 😉

    men åh vad skönt att få lämna in den en sån här dag, så du inte behöver sitta med näsan i böckerna på er 3-årsdag 🙂 grattis till er!
    kram!

  5. bella davis says:

    hej där 🙂 några planer för helgen? många kramar

  6. Sandra Leone says:

    Vilken fin dag. Det är precis sådant man ska unna sig på en så speciell dag. Grattis, grattis, tusen gånger grattis till er båda.

  7. Elin says:

    Grattis på dagen. Det låter fint. Hur gammal är han?

    Det verkar som att alla tycker det. Att jag borde be om hjälp nu. Innan det är för sent kanske det heter. Vilket nog stämmer. Jag vet inte om jag klarar så mycket.

    När får du svar på tentan då?
    kramar

  8. anna says:

    ja di ä underbara, kan ju säga att di gör min dag varje dag 🙂

    min dag idag har varit mestadels jobb, sen när ja kom hem tog ja de lugnt för ja måste verkligen bli frisk från min förkylning sj då?

  9. anniepiie says:

    wohoo, grattis till er! 😀 Hoppas att ni blir gamla tillsammans! 😉 hihi♥ SV: Visst är det coolt, nästan så man inte vill äta upp det! 😛 Idag har jag målat dörrarna nere i källarn gråa, lagat mat, svarat på lite mail, skottat snö m.m Imon jobbar jag igen på jysk så tänkte att jag skulle fåmkt gjort idag! 🙂 Kram

  10. Söt bilden var förresten! Såg inte texten innan 🙂

    Svar: Haha, jadå jag ska nog klara mig 🙂 Får väl spana efter en liknande i stan, och hoppas på det bästa. Ja, men visst är det så ändå? Det är inte ofta jag snöar in mig på något så, men just när man gör det så ska det ju kosta skjortan.

    Låter hur bra som helst! Hoppas resten av kvällen fortsätter på det viset 🙂

    Men man kommer in i flåset ganska snabbt när man väl dragit igång på riktigt, det krävs inte många rundor för att man ska komma in i det. Så jag har fullt förtroende för dig 😉

    Något kul planerat till helgen? Kram

  11. Diana says:

    ja, verkligen! de sprang bara fram och tillbaka som yra höns tills vi skulle samlas 😉

    nej, är på dagis tis-tor eftersom jag går i behandling också. så imorn ska jag träffa min sjukgymnast, därefter träna och ta en sväng på stan tror jag. kan bli en bra dag hoppas jag!
    haha, jag? ta et lugnt en helg? det händer inte alltför ofta ^^ ne, men släkten är bjudna till min moster på lunch och julfika (antar att hon vill bli av med det, haha).
    hur ser din helg ut? och hur har ni firat 3-årsdagen förresten?? 🙂

    kram!

  12. ZOOFIE says:

    Stort, stort grattis! Jag och min pojkvän firade tre år den 17 november 🙂

    SV: Jag har skrivit ett litet inlägg om min Stockholmsresa nu 🙂 Har dock inte skrivit om allt då jag inte får göra det än, och en del saker behåller jag ärligt för mig själv då det borde stanna hos oss som var där, hihi 😉

    Låter ju hur intressant som helst ju! Antropologi är väl sånt där som dom håller på med på Bones väl? Haha, så mycket vet jag 😉 haha. Skönt att du har hittat något du tycker om att plugga iallafall. Det är inte alla som hittar det i livet, faktiskt 🙂 Jag själv har lite ångest över det där med. Jag vill plugga i höst, tror jag, men jag vet inte riktigt säkert vad. 🙂

    Kram!

  13. Lisa says:

    sv. Om du verkligen vill ha en… Tja, du känner ju mig; jag är lite av ett freak när det kommer till tatueringar, och jag blir minst lika spänd när andra skaffar en som när jag gör det :p
    Det enda jag kan säga är att man ska vara helt säker på att det är det man vill. Om det gör alltför ont kan man säga det till tatueraren, och så får man ta ett par pauser. När det kommer till åldern; En gammal skolkamrat har en farmor som tatuerade sig för första gången som 65-åring, så det är inget man behöver oroa sig över 😉
    Ett tips är att göra det under hösten, vintern eller tidigt på våren; det tar ungefär en månad för tatueringen att läka, och under den tiden får man inte blotta tatueringen för solljus och vatten (att duscha går såklart bra, men det är inga långa duschar som gäller, än mindre simturer).

    Men om du någon gång bestämmer dig för att göra en, och om du tänkt igenom det noga, så hör gärna av dig till mig — jag vill mer än gärna sitta med när/om du skaffar en 😀

    Kram!

  14. Anna says:

    Svar: Ja, det är den verkligen 🙂

    Det är ju smart iofs, om man vet med sig att man oftast brukar hitta mycket fint där men att det kostar skjortan så är det väl lika bra att hålla sig ifrån den. Precis som du säger! Men ibland kan det ju vara så sablans svårt 😉

    Låter mysigt! Hoppas ni får en fin kväll hemme idag då! (a)
    Jag ska inte hitta på så mycket, ikväll blir det nog filmkväll för min del med. Kanske att man orkar fixa sig lite tacos? Den som lever får se helt enkelt. Annars händer inte så mycket resten av helgen heller, blir nog lugnt och fint.

    Stor kram

  15. anniepiie says:

    Kikar in för att önska dig en finfin fredag! 🙂 och helg! Några speciella planer?? SV: Tack, jag ser faktiskt fram imot att jobba lite!! Imon ska jag till Rusta och kolla om en lurvig matta! 😛 Kolla lite i stan osv. Kanske blir att äta ute oxå. och på söndag blir det jobb hela dagen igen. hehe kram

  16. Anna Katana says:

    Klart att man ska fira sådana fina saker i livet. Låter som att ni hade ett väldigt mysigt firande igår tycker jag. Mer behövs inte, det viktigaste är att man har mysigt tillsammans.
    Underbart också när man känner sig lika kär som när man träffades. Är samma här kan jag säga.

    Är de andra två böckerna lika bra som första?

    Åh tack så jättemycket!

    Hoppas du hittar en bra present till sambon nu (:

  17. Grattis till er raringar! Ja spa:t var gudolmligt! Allt är bara bra får lite gäster ikväll,så det blir god mat o lite vin kanske;)
    Hur är det själv?

  18. enelyasaralonde says:

    Stort grattis till er en dag i efterskott! ❤ Hoppas ni hade en jättemysig kväll. 🙂

    Jag måste ju även kommentera ditt inlägg här under också om våldsamma spel och NRA, för det var nog bland det mest dubbelmoraliska jag hört talas om på väldigt länge! Men sen kan man ju inte påstå att vapenlobbyister är de mest logiska av människor. 😛 Som du säger, så tror inte jag heller på att man blir våldsam av att se våldsamma filmer, spela våldsamma spel osv. Jag tror att alla människor har en egen medfödd moral och känsla för rätt och fel. Människor som kallblodigt skjuter ner andra har inte den känslan eller moralen och det kvittar det hur många datorspel man spelat. Sen tror jag att man kan bli avtrubbad, men det är en helt annan sak. Men man ska inte lura i 4-åringar eller barn överhuvudtaget att det är tufft eller coolt med vapen och jag förstår inte hur NRA ens fått lägga upp spelet med den åldersgränsen med tanke på hur strikta de är i det landet med allt annat.

    sv: Klart du ska skaffa dig en tatuering! 😀 Men visst är det lätt att skjuta upp på det, men om inte annat så kan du ju önska dig en inbokad tatueringstid i födelsedagspresent. Då kan du inte skjuta upp det! 😉 De tatueringarna du vill ha låter verkligen jättefina båda två, både som motiv och för dess betydelse. Jag beklagar verkligen att du förlorat din syster. Får jag fråga vad som hände? Du behöver inte berätta om det är jobbigt…

    Tack så mycket, gumman! Det känns bra att du gillar tatueringarna. 🙂 Jag anser att man kan tatuera sig enbart för att motivet är snyggt också dock. Min bror är en hejare på att tatuera sig hela tiden och han väljer motiv efter hur snyggt det är, utan någon bakomliggande mening och det passar honom jättebra! Men jag själv föredrar att ha en mening bakom, för det känns som att det finns risk att man tröttnar på motivet om det enbart är där för att det är snyggt.

    Jag håller med dig. Jag tror att om man börjar ta piller för att kunna somna en gång så är det väldigt lätt att man till slut kommer till en punkt där man inte kan somna utan dem istället och det vill jag verkligen inte. Koffeinpiller har jag dock aldrig testat men jag förstår att det kan behövas när man pluggar så som du gör. Jag tycker det är läskigt med piller och tar helst inte ens värktabletter när jag har huvudvärk. 😛

    He he, jag har också märkt många gånger att folk har ganska bråttom med att kommentera, och så missar de hela poängen med inlägget man lagt upp! xD Men alltså jag kan förstå dig helt och hållet för jag var precis likadan när jag pluggade. Även om jag skrev klart provet efter halva tiden så satt jag hela tiden ut för att kontrollera så att jag inte gjort några dumma misstag. Jag väntade till sista dagen med att lämna in arbeten och sånt med, för blev jag klar för snabbt så blev jag bara osäker på om det var tillräckligt bra. Men det är ju iallafall skönt att det känns bra nu när du lämnat in tentan och jag tror det har gått superbra som alltid! ^^ Man kan ju förstå att de inte vill att man ska diskutera just en tenta med andra kurskamrater som tar samma tenta, men ja, jag tänkte väl egentligen också mer på någon som går ett annat program eller kurs. 😛 Men det skulle vara jäkligt skönt att kunna fråga någon som är mer insatt.

    Pussel kan vara dyra om man vill ha ett roligare motiv. Jag och Jonne passar oftast på om vi hittar billiga pussel eller om det är rea. Citygross brukar ofta ha extrapriser på pussel, fast de brukar inte ha så roliga motiv. Men samtidigt ligger ett 1000-bitars på ca 150-200 kronor så det är inte svindyrt! Kolla http://www.pusselbutiken.se, de har ofta nedsatta priser på många pussel. 🙂 Jag själv tycker Wasgij-pusslen är roliga. De har ett motiv på lådan, men själva pusslet du pusslar ihop visar motivet i framtiden istället vilket gör att man inte kan utgå från lådan. Det är svårt men förbaskat kul!

    Haha, jag är anti-vatten så fort jag har läsk hemma jag med… och jag har ALLTID läsk hemma! Jag köper Cola Minus som är som Cola Zero på Netto för där får jag ett 6-pack med 2-litersflaskor för 50 spänn. 😀 Men nej, det är ju inte bra egentligen. Jag brukar vakna mitt i natten av att jag är törstig så jag har alltid ett glas med läsk jämte sängen. Men den senaste veckan har jag bytt till vatten. Man kanske får försöka övertala sig själv att man bara får dricka läsk till middagen?

    Jag ska definitivt kolla in Covert Affairs. 🙂 Hahaha, vad söt du är! 😀 Fanfiction är ju bland det roligaste som finns och inget du ska skämmas för. Gissa vad jag gjorde de första månaderna efter att jag såg Sagan om Ringen första gången. 😉 Jag kan erkänna att jag fortfarande ligger och dagdrömmer fram historier inspirerade av Sagan om Ringen innan jag ska somna. Förutom nu i veckan då jag haft problem med att sova så brukar det fungera jättebra. Jag somnar när det blir spännande. 😉

    Aaaw, tack så mycket själv gumman! Jag är jätteglad varenda gång det trillar in en kommentar från dig. ❤

    Massa pussar och kramar!

  19. natacha says:

    Fin blogg! 🙂
    Kolla gärna in hos mig om du har tid och lust.
    Hoppas du får en trvlig helg! ^^

  20. tjenare! allt bra med dig :)? kramar

  21. Sarah says:

    Grattis till er 🙂 Kul att ni har vart tsm så länge 🙂

    Sv: Klart de kmr lösa sig me kistdekorationen. De måste de ju. Jaa ja utbildar mej till florist.
    Va e du nervös över?

  22. anna says:

    åh va mysigt massa grattis till er :D!

  23. Fröken Tö says:

    Tack och bock! Det är sådana saker som jag älskar att göra när jag bara vill stänga av allt runt om kring. För att inte tala om att det är fint att ha egengjord sylt/saft/chutney/marmelad i kylen nu så här på vintern!

    Fint att mina kommentarer får dig att tro lite mer på dig själv! Det skulle jag vilja påstå att vi tjejer är på tok för dåliga på idag, samtidigt som det givetvis kan vara bra att vara självkritisk. Det gäller som att hitta den där balansgången!

    Resultatet blir himla bra när man använder stenugnsplattan för bröd i alla fall, så mycket kan jag säga! 🙂 Har dock inte hunnit baka någon pizza, just eftersom det inte är en av mina favoriträtter, men jag får nog lov att prova inom kort! 🙂 Jag är nämligen mer förtjust i hemmagjord pizza än köpes, eftersom jag tycker att de dels är för flottiga samt två jag blev väldigt bortskämd när jag var Italien och åt deras pizza som då rakt inte kan jämföras med den svenska pizzan. Så om du åker till Italien så bara måste du äta pizza, haha! Dock så förstår jag ostproblemet, men något ostsubstitut måste det väl finnas på marknaden, eller?!

    Åh, vad fint! Ska kika in på det inlägget nu och kolla på ditt halsband! Alltid fint när man får smycken av den man älskar! Grattis på 3 års dagen förresten! Det är verkligen något att fira och jag hoppas att ni får många fler! 🙂

    Det gick faktiskt ganska bra på tentan tror jag, i alla fall om jag ska tro maggropskänslan! Hoppas att det gick lika fint för dig med din tentainlämning! Kram!

  24. Det låter underbart! Jag och Erik har varit ihop i… shit, jag vet inte ens, börjar tappa räkningen. Men jag tror att det var fyra år i september >.< Och mycket har hänt för oss också – sambos på pedagoggränd, sedan sambos på stipendiegränd, sedan särbos, sedan förlovade… och i sommar gifter vi oss! 😀

    sv: Tack för att du frågar hur det går – det gick faktiskt bra med uppsatsen hittills. Jag fick lite kritik som jag ska ta åt mig av och komplettera, men det var mest struntsaker som går snabbt att ordna, typ att jag hade glömt en sidhänvisning och att jag hade lite tunn förklaring av klassbegreppet (för jag skrev om etnicitet, kön och klass i förhållande till maktordningar. Kön och etnicitet hade jag förklarat vilken definition av de olika begreppen jag syftade till, men klass hade jag som antagit att alla fattade vad jag menade, hehe. Men det går snabbt! 🙂

    Hur gick din tenta?

  25. Elin says:

    Är det jobbigt med väntan eller kan du släppa det bara? Tenta är ju en ganska stor grej på kursen.

    Jo det stämmer nog. Har nog aldrig insett så väl, själv, att det inte funkar och att jag inte heller kommer kunna ordna upp det själv. Så mycket själv som det kommer krävas i alla fall.

    kramar

  26. ☆ Tessie says:

    Sv: Tack gumman! De var fint skrivet av dig. Än har jag inget hört från honom, varken på gott eller ont så att säga. Så jag vet inte om han fått mitt brev eller ej.

    Hur har din helg varit?..
    Kram ❤

  27. Gabriella says:

    Tack för dina fina och omtänkasamma ord! Det värmer!

    Tack och bock igen=) Undervisade i tisdags och kände sådan glädje, mitt i stunden, mitt i danssteget att jag bara log. Vid såna tillfällen känner jag om mer att jag valt rätt yrke för mig=) Önskar och hoppas att alla får känna så!

    Åh jag kan förstå det! Är så fint att få dela en vardag och verkligen se varandra varje dag.
    Och på tal om det ju, grattis till era 3 år tillsammans!! Hurra!=) Det lät som en fin dag.

    Hoppas din/dina tentor gått bra, håller tummarna såklart! Och yey för dig som fixade hemtentan så snabbt=)
    Tänkte på mina musiktips jag gav dig och använde faktiskt SHM i undervsningen i tis haha.
    Kramar

  28. Jasmine says:

    Mysigt, minst sagt. Grattis till 3 år tillsammans. 🙂
    Kram

  29. Linn says:

    Grattis! Visst ska man ta tillfället i akt att fira. Sen behöver det ju inte alltid vara storslaget med presenter och flådiga middagar, men små saker som sätter guldkant på tillvaron ska man unna sig ofta.

    Kram

Leave a comment