Pie

©rhulth.wordpress.com
Det var ett tag sedan jag bloggade, har mest varit begravd i all min kurslitteratur, vilket i sin tur har bidragit till att jag har varit så himla trött på senaste! Trots att jag har sovit, har jag vaknat och känt mig trött och somnat på bussen hem. Nåja, jag hoppas att det blir bättre snart, kanske är på grund av det börjar bli så mycket mörkare nu.
Men för första gången sedan jag började på universitetet nu till hösten, så har jag tagit liiite ledigt en dag i alla fall, nämligen i lördags när jag var hos fina L på hennes 30-årsfest. Fast dagen var rätt stressig ändå, men var väldigt produktiv, hann plugga, fixa till mig och göra en paj. Jag har faktiskt aldrig tidigare gjort en matpaj, så det var lite roligt att testa på det. I collaget här ovan så ser ni lite av den, det blev en kycklingpaj: tacokryddad kyckling, rödlök, champinjoner, och röd paprika, ja och äggstanning för att hålla ihop allting. Den blev faktiskt god också och för att lyxa till det så hade jag lite laktosfri ost (går att hitta på Willys) i pajdegen, jag brukar inte köpa den osten eftersom den är så pass dyr, men hittade en ny sort i hyllan senast och den var riktigt god! Det var säkert ett år sedan jag åt ost, så jag var  rätt så lyrisk när jag tog mig en ostmacka igår.
Måste ju även lägga till ett stort tack till finaste E och hennes blogg, det var ju hon som tipsade mig om receptet på pajdegen och fyllningen ❤ tack! Här, kan ni hitta hennes blogg. Om ni någonsin söker mattips/baktips, så är detta the blog. Mysig och charmig är hon, fina E.
Hur har ni haft det?
Nej, nu tror jag att jag ska fixa till mig lite innan jag ska bege mig till universitetet och mitt seminarium.

About rhulth

I'm an adopted 34 year old woman with a master's degree in social anthropology. I work as a social worker and have a background as a freelance reporter. I love to write, read and Netflix.
This entry was posted in Mat/Bakelser, University and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

15 Responses to Pie

  1. emma says:

    GODMORGON 🙂 allt bra idag? kramis

  2. Sandra says:

    Åh vad gott. Nu blev jag såklart jättesugen på paj såhär tidigt på morgonen haha.

    Svar: Men åh så gullig du är, tack! Det är skönt med killar som kommer och äter upp lite av det man vill bli av med. Så man får plats med nytt i kylen haha. Jag har börjat få dille på varm gurka med flingsalt och citron. Så jag äter det som snacks numera. Men visst älskar jag fortfarande chips. Det är dock sällan de finns hos mig så det underlättar det suget 😛

    Det är knappt så jag förstår mina känslor, de ändras hela tiden. Som att så i en orkan, allt bara yr runt liksom. Jag har kommit ur den första bubblan nu och har börjat umgås med vänner igen och återgå till “det vanliga” så jag antar att det är en början.

    Man tycker ju det, det finns både bättre teknik till att göra “häftigare” scener men sen tycker jag också att man kunde vara lite påhittigare med storylinesen, det blir liksom samma sak om och om igen. Det har man sett! Jag har inte fastnat, jag såg de tre första avsnitten jag hade men sen tog det stopp, kände inte att det var något spännande. Okej, ska kolla in den serien 🙂

    puss och kram

  3. Tessie says:

    Sv: Min dag igår var super mysig, vad jag behövde.. vi hade det mys tillsammans och närheten som jag fick av barnen och min J var så underbar! 🙂 Ser dom igen på söndag, längtar.
    Det är tungt nu som sagt, men tar som sagt en dag i taget. I dag var jag ut och fotade lite i duggregnet med Zantos, la upp några bilder i min blogg om du vill se, finns fler bilder jag tagit där, sandra köpte en systemkamera i söndags så nu är det bara köra 🙂
    Tack för din omtanke, fina, fina du! 🙂

    Kram

  4. emma says:

    sv: ja man borde göra ansiktsmask oftare, och ja, soppan va skit god 😀
    hittade din blogg genom o klicka runt lite, kram

  5. Tessie says:

    Sv: Naw, tack så mycket! Ja, det gäller ju att kunna förstå sig på kameran, och hur man tar en bild på bästa sätt, det finns mycket att lära. Men J har lärt mig mycket, han är otroligt duktig! 🙂

    Det ska bli super att få träffa han snart igen, och få vara i hans armar!! Tack för din fina omtanke!
    kramar

  6. Sandra says:

    SVAR: Ja jag älskar också pesto, det är så simpelt att göra god pasta bara man har pesto. Grillad kyckling med pesto är supergott!! 🙂 Nej men jag håller med dig. Det är ju inte så svårt att göra sin egen heller, vilket är ännu godare än den på burk.

    Det är faktiskt gott, jag var skeptisk men det är mitt guilty pleasure nu 🙂 Nja, det blir mer fast och lite friskare än inlagd gurka tycker jag. Haha nej det är sant! Men jag brukar faktiskt kunna smita förbi chipshyllorna när jag handlar. Dock blir det ibland till helgen för det är sjukt gott med chips och dippa 🙂

    Nej, det är inte det. Så det går upp och ner, det är verkligen en process men det är skönt att kunna umgås med vännerna och få skratta lite. Man behöver det, det helar.

    Vad härligt, älskar såna roliga serier 🙂 Får kolla in det!

    Puss & kram

  7. emma says:

    svar: tyvärr har jag inte recceptet eftersom jag inte lagade den, men skulle tro det går o hitta om man söker på tomatsoppa med färska tomater, kramis

  8. Va kul att pajdegen blev så lyckad, håller med om att det är en riktigt god pajdeg! 😀 Vilka fina ord du skrev om mig och bloggen också, blir så glad av att höra sånt! Synd att fyllningen inte smakade så mycket men det är bara att göra bättre nästa gång. Det är därför man ofta får göra en maträtt fler gånger innan det är fulländat!

    Ja det är en riktigt mysig tradition att sitta kvällen innan julafton och mumsa på skinkmackor, julmust och julgodis samtidigt som man slår in de sista julklapparna och tittar på bingolotto 😀 Ja man får skaffa sig egna traditioner med!

    Med mig är det bara bra, flytten går det bra med hoppas jag haha. Ska åka och jobba idag medan sambon får flytta allt i helgen, det ska nog gå fint 🙂 Hur är det med dig, går det bra i skolan?

    Kram

  9. Jasmine says:

    Hoppas att du lyckas få mer energi in i din vardag. Glöm inte att ta hand om dig själv mellan varven.

    Åh, jag älskar paj – både mat- och efterrättspaj. Det är himla gott och dessutom enkelt att göra. 🙂

    Svar: Tack så mycket för dina ord. Det är en vecka kvar till lovet och till dess försöker jag ligga i. Det ligger ett täcke av agg och negativitet över mig, men jag försöker hitta bra saker i vardagen. Idag har faktiskt varit en bra dag och jag hoppas att helgen kan ge mig energi. Dessutom har jag små stunder av inspiration, därför hoppas jag på att skapa något lite av papper under helgen. >.<

    Det känns skönt att veta att jag inte är den enda som mår sämre av mörkret som så snabbt infinner sig. Hoppas att du också hittar ljus i vardagen. Jag har letat och börjar så smått ta mig upp till ytan igen.

    Jag tror på att det alltid blir bättre. Någon gång måste det ju vända. Inställningen är allt, sägs det!

    Dina ord måste jag som vanligt tacka så oerhört mycket. Du berör mitt sinne och mitt hjärta och jag tackar för det. Du är fin och jag tycker om dig.

    Ta vara på dig! ❤
    Jag finns här, om DU skulle behöva något.

    Kram, Kram

  10. Lisa says:

    Det där ser riktigt gott ut!
    Jag måste säga att jag beundrar att du fick så mycket gjort; det är svårt att hitta tid bortom allt skolarbete, och att du lyckades hitta tid till att hinna fixa till så pass mycket… Du måste lära mig hur du gjorde det någon dag; det känns som att jag behöver ett tips eller två 🙂

    sv.Du har så rätt i det du säger; Om man inte finner tid för sig själv finner man ingen sinnesro och då kan mer eller mindre vad som helst hända. Jag lyckades faktiskt finna lite tid för ett par dagar sedan då jag bestämde mig för att ta en kort promenad. Den korta promenaden blev en längre promenad, och när jag kom hem igen hade jag knallat runt i över en timme. Det var så skönt när jag kom hem och kände att batterierna var laddade igen. Visst var det lite motigt att sätta sig med hemtentan igen, men det blev ingen omöjlighet — en känsla jag hade tidigare den dagen. Genom att gå ut, eller att bara släppa allt för en timme eller två, finner man dessutom nya perspektiv på saker och ting. Man får större utrymme att kunna tänka och man har inte det vita pappret som stirrar en i ansiktet. Det är som min gamla musiklärare sade: “En låtskrivares värsta fiende är ett tomt papper”. Detsamma gäller alla typer av skribenter.

    -Min vän hittade boken. Ironiskt nog hittade hon den på det bibliotek jag varit på innan. Boken stod gömd bland en av hyllorna, och jag blev så lättad när hon berättade det. Dels för att vi båda fick tag på boken, men också för att det gick så bra för oss. Jag behövde låna hem boken, vilket hon inte kunde då det var läsesalslån, men det fungerade bra för henne. Hon tyckte att stolarna var så sköna.

    Puss&Kram!

  11. Tessie says:

    Sv; Åhhhh, jag hade skrivit ett långt inlägg så gick sidan ner, IRRIT!! provar igen..
    Tack så mycket, jag anser själv att dom bilderna jag bjuder på och tar är så likt verkligheten som jag ser genom mina egna ögon, de är det jag vill komma åt med. 🙂 Roligt du gillar dom.. Jag använder inte så mycket för att redigera mina bilder, försöker ta dom så likt som jag vill ha dom med ljus och allt, men jag använder en sida på nätet..

    Det är super att Sandra har köpt sig en systemkamera, och det är super fint av henne att jag får låna den. Det är dyra grejer lixom.

    Hur ser din helg ut!?.
    Kram

  12. Lissie says:

    Åh fina du, jag har saknat dig också. Jag är överlag jättedålig på att både läsa och kommentera bloggar…

    Tack för alla fina och peppande ord, de behövs! Kul att du trivs med universitetet…jag har gjort några försök men det har aldrig riktigt fungerat. Eller jag hoppas på att få börja plugga igen på en utbildning som jag tog uppehåll ifrån, vi får se hur det går… Den andra kursen jag läste var en mediakurs, som tyvärr inte var särskilt givande. Vad pluggar du?

    Vad Hon har gjort? Nej hon har egentligen inte gjort så mycket. Det är väl det som är problemet. Däremot har jag haft en nästan identisk situation med en annan – A, och det var det som precis gick käpprätt åt helvete rent ut sagt… Relationer alltså, det är ju minst sagt knepigt.

    Vad fint att du gillar mitt skrivande, jag gillar ditt också. Läste ditt inlägg nedan om barnboken om tjejen som skulle gå ner i vikt… Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Det är ett svårt problem att angripa. Oftast är det ju de som inte behöver ta åt sig som gör det, och de som borde ta åt sig rycker på axlarna…

    Anyway. Hoppas att du har det bra! Kramar

  13. LINNEA says:

    gud vad gott! allt bra med dig? 🙂

  14. Marcus Å says:

    Jag får tacka för din kommentar till min krönika. Du har helt rätt, och jag håller med dig, att träna är bra för alla och glädjen ska alltid finnas där. Detta är något jag alltid lyfter fram när jag hjälper folk med träning men denna gång ville jag skriva om hetsen som byggt upp i samhället. Fick respons om man säger så.

    Blir så berörd när detta händer och blir så glad. Folk läser verkligen vad jag skriver, lycka!

    Vad ska du hitta på i dag då?
    Kram

  15. Tessie says:

    Sv: Tack så mycket för din fina omtanke och kärlek du öser över mig. Det värmer verkligen att lösa att du med sån omsorg väljer dina ord. Måndagen var en jobbig dag och den avslutades i min älskade J´s famn där jag faktiskt grät en skvätt. MEN nu är det över och om 11 dagar får jag veta dommen.

    Jag är så glad och tacksam för det stöd du ger mig.
    Jag hoppas du haft det toppen under helgen och veckan som gått, nu börjar ju snart en ny retsam helg! ❤

    Kramar!!!

Leave a comment