Minnen

© rhulth.wordpress.com

© rhulth.wordpress.com

Foto: Jag och farmor, fotot är taget under julen och jag skulle gissa att det är julen 1990.
De senaste dagarna har varit riktigt, riktigt tuffa. Inte mer än vad jag trodde att det skulle känna, men jag var inte beredd på att det skulle vara så mycket upp och ned. Ena stunden kan det kännas tungt, men ändå rätt okej, med tanke på att jag vet att farmor fick leva ett långt liv och att hon ändå hade det väldigt jobbigt och tungt där på slutet; och nu slipper hon det. Men samtidigt så gör det så ont ibland, det blir som en kalldusch när ett minne ibland sveper över mig, och jag inser att jag aldrig kommer att få prata med henne igen, få höra hennes röst. Det känns så hemskt.
Samtidigt tror jag inte riktigt att jag har insett att det hela har hänt ännu, på riktigt. Jularna framöver kommer att bli extremt tunga, farmor fyllde år den 25:e december och så länge jag kan minnas har vi spenderat den dagen tillsammans med farmor och firat henne. Allting kommer att kännas så tomt, speciellt de stora sakerna och tillfällena. De som man så gärna vill få dela med henne.
Men vi har haft tur, alla som har haft farmor i sitt liv. Som min pappa sade till mig häromdagen, så var hon en otroligt fin mamma och farmor. Och jag kan inte annat än hålla med.
Som jag kände när farfar dog (då jag bara var 11 år), så känns det som att jag inte gjorde tillräckligt. Jag var inte jättebra på att ringa henne, det kändes alltid som att jag kanske borde ha något speciellt att ringa om. Hon var annars snabb på att lägga på och jag visste aldrig hur jag skulle få konversationerna att flyta på, annat var det när jag hälsade på henne dock, då hade vi alltid mycket att prata om. Jag borde ha gjort mer. Jag saknar henne så himla mycket!
I söndagskväll, dagen då farmor dog, efter att ha spenderat kvällen tillsammans med släkten så kom jag hem och grät. Grät inte mycket när vi alla var samlade, men när jag kom hem så kom alla tårarna. När jag sedan hade lugnat ned mig så ville jag verkligen hålla fast vid de minnena av farmor (inte för att de någonsin kommer att försvinna, även om jag vet att de kommer att bli suddigare). Så jag bestämde mig för att lägga hennes patiens (oklar kring vad den heter) och den brukar inte gå ut vidare många gånger. Jag kommer ihåg när jag var liten och lade den tillsammans med farmor, då brukade hon alltid fuska (för min skull) så att den skulle gå ut, flyttade om något kort så att det hela gick ut. Men nu, i söndags så gick den ut på första försöket. Det kändes lite som att hon var med mig då, extra mycket.
© rhulth.wordpress.com

© rhulth.wordpress.com

Sådär såg det ut när den gick ut.
Jag och farmor lade ofta denna patient och när jag var yngre så spelade vi kortspel som: finns i sjön och något spel som jag tror att hon hittade på själv(?) som hon kallade femkort: man hade fem kort på handen kommer jag ihåg och sedan har jag för mig att man skulle lägga högre hela tiden (än motspelaren och färg spelade ingen roll) sedan fanns det en möjlighet att säga ”stopp”, men kommer inte ihåg vad man gjorde då. När jag var ännu yngre så lade hon fulla darlkarlar och jag älskade det och ljudet!
© rhulth.wordpress.com

© rhulth.wordpress.com

Åh! Älskade farmor, saknar dig så himla mycket.
Nu under kvällen har jag försökt att baka klickkakor, något som min farmor bakade mycket när jag var yngre, till fester och liknande och jag älskade dem. Vet inte om jag har gjort dem precis så som hon gjorde de, men jag hoppas att de blir goda.

 

Annonser

Om rhulth

I'm an adopted 30 year old woman with a master's degree in social anthropology. I work as a social worker and have a background as a freelance reporter. I love to write, read and Netflix.
Det här inlägget postades i Foton, Mat/Bakelser, Privat och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Minnen

  1. Jasmine skriver:

    Ett väldigt fint inlägg.
    Må din farmor vila i frid.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s