01 Januari 2013

Gott nytt år på er alla, hoppas att ni hade det trevligt under nyårsafton!
Hos oss blev det mest en lugn kväll, vilket faktiskt var rätt skönt, det har varit mycket fester och annat under lovet, så att bara få ta det lugnt var skönt. D (E’s bästa vän) kom över vid femtiden och så snackade vi lite, sedan började jag med maten medan killarna satt och snackade (de hade inte träffats på så länge). Jag improviserade ihop en rätt bestående av fyllda kycklingfiléer, wokgrönsaker och sallad. Gott och nyttigt. Kycklingfiléerna var fyllda med egengjord tomtatsås och tärnade paprikabitar. Det blev faktiskt väldigt gott.
Tidigare på nyårsaftonsmorgonen hade jag fixat ihop sorbet, champagnesorbet och det blev riktigt gott. Nog den godaste glassen jag har lyckats göra. Dock är vår glassmaskin inte den bästa, så istället lade jag ”glassmeten” i en matlåda och lade in i frysen, sedan fick jag gå och röra om i den varje timme ungefär men resultatet blev ju väldigt bra. Gjorde sorbeten på Asti Cinzano, som egentligen är mousserat vitt vin, som är väldigt sött. Men jag tyckte att tillsammans med den rivna citronen och citronsaften i ”smeten” så blev det jättebra. Toppade med citronmeliss också. E fick också testa sina glas som han fick av mina föräldrar i julklapp, vi har testat dem tidigare för dricka, men nu var det första gång med glass.
© rhulth.wordpress.com

© rhulth.wordpress.com

Vad tycks?
Hur var er nyårsafton?
Happy New Year!
I hope that your New Years Eve was filled with a lot of happiness. Normally I celebrate with my parents, but this year me and E celebrated in our apartment (first New Years here). We had thought about inviting a couple of people over, having a little get-together but we started asking around too late, so instead E invited his best friend D over and it was really nice. We just had fun, had a little wine with dinner that I prepared and played some Wii.

For dinner I prepared chicken fillets that I filled with homemade tomato sauce and diced paprika. The fillets were served with wok and a simple salad. Healthy and delicious. Unfortunately I forgot to take a picture of the food. But, during the day I had prepared a Champagne sorbet (homemade, although I used sparkling wine – Asti Cinzano) and it was so good, I’ve never actually done it before but this topped my lemon sorbet that I made last summer. And I managed to snap a picture of it, you can see it above. E got to serve sorbet in our new glasses that he got from my parents for Christmas, they were perfect and I love the look, it looks so fancy serving sorbet like that instead of our normal ceramic bowls.

What was your New Years Eve like? 

 

Om rhulth

En adopterad 28-åring med en masterexamen i socialantropologi, frilansreporter, samt en skriv- och läsfantast. Frilansar för Adoptionscentrum. Bor utanför Stockholm och kontaktas enklast via rinki.hulth@gmail.com
Det här inlägget postades i Dricka/Drink/Smoothie, Foton, In English, Mat/Bakelser, Privat och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s