If life gives you lemons,

make lemonade.

Surfade runt lite på Aftonbladet.se eftersom det inte finns mycket annat att göra när man har dundrande huvudvärk, typ…och hittade en jättefin artikel om Vivienne Harr, ett åttaåring som gjort något väldigt fint med sitt sommarlov och som verkligen har gjort: lemonade.
Hon är från Fairfax, Virginia och fick idén att på sommarlovet sälja egen saft (lemonade) i ett eget saftstånd utanför familjens hus. Till en början så prissatte hon saften för $2.00. Nu kanske detta inte låter som en vidare speciell eller söt historia, men Vivienne behöll inte dessa pengar själv, istället gjorde hon klart att hon ville skänka alla pengar till kampen mot människohandel! När hon började sälja bra, så tillät hon kunderna att själva prissätta lemonaden och helt plötsligt kunde ett glas saft kosta $18.00.
Vivienne förklara också hur hon endast använt sig av Fairtrade produkter.

”– Jag måste ju använda rättvisemärkta varor. Jag kan ju inte kämpa mot människohandel om de jag försöker fria behöver arbeta hårdare för att jag försöker hjälpa dem”

Ni kan läsa artikeln här.
Hela 30 000 dollar har Vivienne fått in, inte dåligt för en åttaåring om ni frågar mig!
Annonser

Om rhulth

I'm an adopted 30 year old woman with a master's degree in social anthropology. I work as a social worker and have a background as a freelance reporter. I love to write, read and Netflix.
Det här inlägget postades i Allmänt, Åsikter, Journalistik, Media, Nyheter/News och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till If life gives you lemons,

 1. Anna Katana skriver:

  Vilken underbar liten tjej (:

  Usch da. Hoppas verkligen du blir bättre fort. Inget vidare att gå runt och ha huvudvärk, tar verkligen på krafterna också.
  Blir det en lugn dag idag eller?

  Kram

 2. Eleonore skriver:

  Jag läste om det där och blev så glad, tänk att det finns barn som har sån medkänsla för sina medmänniskor! Det är ju som flickan som startat bullhjälpen här i Sverige. Underbart 😀

  Förstår att det känns tungt också att återgå till vardagen men måste Kännas kul med den nya kursen 🙂 ger ju lite nytändning!

  Tack snälla, så roligt att du gillade idéen om en dessertbuffe! Jag kommer göra allt så enkelt som möjligt med få ingredienser, enkel dekoration och som man kan förbereda några dagar innan! Att köpa tårtor är ju också en bra idé men som du säger kan det ju ta slut och då får man lösa problemet snabbt. Vi har bjudit 45 personer så blir att baka mycket av varje men jag älskar ju sånt 😀

  Med mig är det toppen, lite trött efter en natt där lilla prinsessan bestämde sig för att vara klarvaken två timmar inatt 😛 hur är det med dig?
  Kramar

 3. Jasmine skriver:

  Verkligen fint gjort! Tack för att du delar med dig av den fina artikeln.

  Svar: Tack så mycket för berömmet du gav mig. På tal om kort så skapade jag ett tackkort som liknar det du en gång fick av mig. Det finns publicerat i kortmakeriet (http://jasmineskortmakeri.blogg.se).

  Jag är säker på att jag och R kan hitta många ord som passar in på vår relation. Vi har trots allt delat fyra år tillsammans som ett par.

  Det är klart! min blogg är ett fönster in i min värld; då måste det vara personligt. 🙂

  Jag ska på möte till restaurangen under nästa vecka. Åker till Stockholm först på tisdag.

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s