Vad händer i din stad, Stockholm

Min bloggvän Linda kom på en fenomenal idé såhär till sommaren, när många reser runt i landet, att ”promota din stad”. I Stockholm så pågår det ju väldigt mycket saker, så jag har valt ut en del roligheter som jag tror kan passa många i olika åldrar.
Här är alltså några av mina favoriter:
Juni
2:a (till och med 9:e september): Explosion! – En konstutställning på Moderna Museet i Stockholm, en grupputställning med verk från 40-talet fram tills idag. Här får man reda på vad vissa konstnärer har haft för sig, vissa saker är fascinerande och rätt så skumma.
6:e (till och med 16:e september): Yoko Ono – Ytterligare en konstutställning, även denna på Moderna, om Yoko Ono. Utställningen har som utgångspunkt boken Grapefruit som hon publicerade 64.
22-24:e: Midsommarafton på Skansen –  Här kan man slå flera flugor i en smäll, dels ha folk omkring sig, se på de fina djuren, äta gott och fira midsommar med vänner och släktingar, dansa runt midsommarstången och leka lekar.
Juli
1:a (till och med 8:e september): Abba City Walk – En tur där man får följa ABBA:s Sverige på 1970-talet, turen börjar vid Stadshuset och man får reda på en hel del kuriosa om både Stockholm och den kända musikgruppen ABBA.
31:a (till och med 4:e augusti): Stockholm Pride 2012 – I år är huvudområdet fina Tantolunden i Stockholm, det kommer att vara konserter, debatter och mycket annat.
Augusti
3-5:e: Stockholm Music & Arts – En ny musikfestival som äger runt på Skeppsholmen det kommer att vara häftiga (enligt mig) artister på plats, såsom: Patti Smith och Laleh m.fl.
14-18:e: Ung08 2012 – Ett årligt evenemang i Kungsträdgården i centrala Stockholm, som riktar sig till ungdomar i åldern 13-19 år. På plats finns kända band och mycket annat.
14-19:e: Stockholms Kulturfestival – Ytterligare ett årligt evenemang, hela festivalen är gratis (finns dock undantag i programmet som kostar). Årets tema är Strindberg och 100-års jubileet av Olympiaden 1912.
Det kommer att hända mycket härligheter i Stockholm och runtom, läs mer på: http://www.visitstockholm.com/sv/
Annonser

Om rhulth

I'm an adopted 30 year old woman with a master's degree in social anthropology. I work as a social worker and have a background as a freelance reporter. I love to write, read and Netflix.
Det här inlägget postades i Allmänt, Nyheter/News och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Vad händer i din stad, Stockholm

 1. Jenny skriver:

  Hej gumman!

  Vilken kanonidé att skriva om vad som händer i ens hemstad. Särskilt Stockholm, där händer det ju massor! Önskar jag kunde göra ett liknande inlägg men tyvärr händer det inte så mycket i Värnamo. >..<

  Jo, det var ganska lugnt med min bror. Han är inte alls förtjust i att fira sina födelsedagar, och eftersom hans flickväns syster tog studenten i helgen så åt vi bara lite våfflor, snackade en massa och sen åkte vi åt varsitt håll igen. Men det är så han vill ha det och jag förstår honom, jag är ju likadan. 🙂 Hur har det gått med firandet av din pappa då? Har han kommit hem än så du har kunnat fira honom?

  Du behöver inte oroa dig över att vara creepy eller pushy på något sätt. Det tål verkligen att upprepas för jag är lika glad att jag har "träffat" dig med. ^^

  Så länge man har en hyreslägenhet och inte har råd att göra om allt så tycker jag ändå att vitt är en otroligt bra färg. Hellre det än någon oönskad färg som man inte alls trivs med. Vitt är ju perfekt att ha som bas för man kan göra vad som helst med det och sätta färg i detaljer istället som du skrev. Det blir inte lika dyrt att byta ut om man skulle tröttna 😉 Ja, men mörklila är snyggt och har man en fondvägg blir det inte ör mörkt heller. Jo, jag tror att mörklila borde gå ganska bra att måla över. Kanske kräver ganska många lager, men det gör det ju alltid när man ska måla vitt. 🙂 Du får gärna ta lite bilder sen. Läste ditt inlägg om att du gjort det officiellt i bloggen nu att du ska flytta. Är så glad för din skull. ^^

  Oj, ja 11 är tidigt, men jag kan hålla med dig om att allt verkligen kryper ner i åldrarna. Jag började t ex inte sminka mig förrän jag började högstadiet. De flesta började väl där i 13-14 års ålder. Men nuförtiden sminkar sig alla tjejer så fort de får veta vad smink är. Likadant är det med mode och alkohol då. De vill bli vuxna så tidigt att det är skrämmande. Som vi tidigare diskuterat så ska man låta barn vara barn. Tonårstiden är nog jobbig för hela familjen. Det finns ju inte ett rätt sätt att göra saker på heller för en tonåring är ju inte bara en tonåring, utan det är ju en egen individ och att bli ihopbuntad med andra tonåringar när man är i den åldern som man strävar efter att hitta sig själv är nog förödande. Man får nog göra sitt bästa när man väl är i den situationen. ^^

  Du behöver inte skämmas alls. Usch, det låter verkligen jobbigt så vädret känns ju inte som något att klaga över längre. :/ Förkylningen är nog inte mycket att göra åt annat än vänta ut den och försöka lindra den så gott det går med te och någon tablett. Finns ju slemlösande tabletter för halsen, men kommer inte ihåg vad de heter just nu… Svampinfektion låter däremot inte alls som någon höjdare. 😦 Vet inte vad man ska göra åt det heller mer än att kontakta gyn. Och nej, det är verkligen inget att skämmas för. Tror de flesta tjejer råkar ut för det någon gång i sitt liv.

  Vad har du hittat på i helgen då? Hoppas du haft det kanon iallafall.

  Bamsekramar!

 2. Leone skriver:

  Vilken underbar idé och vad mycket roligt som händer i Stockholm. Blir väldigt sugen på att ta en trip upp till Stockholm i sommar.

  Sv: Första året faktiskt varken bra eller dåligt, det väger ganska jämt. Det har varit en del tuffa uppförsbackar men samtidigt har jag lärt mig så mycket och jag har haft så roligt att det väger upp det hela.
  Jag brukar åka till Finland på somrarna eftersom jag har hela släkten där. Det har varit en tradition så länge jag kan minnas.

 3. Tessie skriver:

  Roligt att läsa om vad som händer! 🙂 mycket av det visste jag redan.

  Sv:
  Som det ser ut just nu så är semesterersättningen i räknad i den rätt låga lön jag har för tillfället. Det blir nog bättre med tiden, men jobbar på timmar just nu.
  Den innebär att tar jag semester får jag ingen lön då. Men jag har ju besparingar så jag kommer nog ta mig någon vecka senare i sommar! 🙂

  kramar

 4. Kanonbra tips. Brukar själv använda visitstockholm, kanonbra sida. Igår var jag på Rix FM festival i Kungsträdgården med massa live musik. Kanon dag brev det!! Jag fick se James Morisson vilket jag är väldigt glad för. =) Dom har samma fest i Uppsala också i veckan om jag inte minns fel.

  Får man fråga vilka typ av frågor som är jobbiga kring adoption???

  Precis… ”what doesn’t kill you makes you stronger”. Absolut!!

  Kram kram

  PS. Hoppas du mår bättre nu och får njuta av ledigheten innan helgen och jobbet. =)

 5. Lisa skriver:

  Det är så mycket som händer i Stockholm så här års. Det är en anledning till varför jag älskar att bo här (eller strax utanför), men samtidigt är det så synd att jag tar det för givet. Jag kände exempelvis inte till utställningen på Moderna.
  Men du, du råkar inte ha lust att gå och se den tillsammans med mig någon dag (efter din flytt, om du vill)? 🙂

  sv. Jag tror faktiskt att det tillhör dina bästa egenskaper. Det är synd att den ska utnyttjas, men det är dåliga egenskaper hos andra — knappast hos dig!

  Puss&Kram!!

 6. Jenny skriver:

  sv: Ja, det var en härlig helg även om inget egentligen var planerat. Jonnes syster frågade oss på fredagen om vi ville åka till Ullared och fisketuren kom vi på en halvtimme innan vi for iväg. 🙂 Jag kanske skulle skrivit att inga bilder i inlägget är mina egna. >…..<

  Med mig är det bara bra annars. Hetsar kring inredning nästan hela min vakna tid, men det gör mig inget för jag tycker det är fantastiskt kul! 😀 Hur är det med dig då? Utöver vissa förkylningar och infektioner då… När skulle du börja jobba och vad var det du skulle jobba med?

  Kramar och pussar! ❤

 7. Anna Terneborg skriver:

  Vilken rolig idé! Hade jag haft tålamodet så hade jag knåpat ihop en likadan om Göteborg, men jag hade aldrig pallat det.

  Svar: Tack så mycket! Jag försöker komma in i det på riktigt nu, jag tror att när man väl kommit igång med träningen på allvar så blir det inte lika jobbigt. Det gäller att kämpa på de första gångerna innan man är inne i det på riktigt 🙂

  Ja, det får jag nog göra. Mammas egenrullade köttbullar slår aldrig fel 🙂

  Nej, det förstår jag absolut. Sommaren är ju mer till för att ta det lugnt och koppla av / vila upp sig inför hösten tycker jag. Låter ändå kul med ditt jobb! Vad har du för arbetsuppgifter?

  Det är väl ingen direkt specifik träning jag kör på, har en träningscykel hemma och brukar köra några kilometer på den varannan dag. Avslutar även med ett gäng sit-ups och lite andra övningar. Hur är det själv? Tränar du något?

  Kramar

 8. Combatanten skriver:

  Inser att jag har varit på både Gran Canaria och i Brighton mer än jag har varit i Stockholm 🙂 Känner inte så många i Stockholm, så det blir liksom inte av. Nåväl – ni verkar ju gå en fin sommar till mötes 🙂 Själv ser jag mest fram emot lite lugn och ro och framför allt tystnad.

 9. Felicia skriver:

  Tycker inga av utstlännignarna på moderna var bra nu var på båda dom och nej dom har ute många tryck av warhol därimot vilken var najs!!

  Ung08 är ju standard pride med och kultur brkar mamí och papí gå på!!! 😀
  puss

 10. Eleonore skriver:

  Vilka roliga evenemang och utflykter du valt ut, lite roligare med sånt här än de klassiska man tänker om Stockholm! Jättekul att du också hakade på Lindas idé, kanon är det ju. Man reser ju runt så mycket på sommaren och man behöver alla tips man kan få 😀

  Ja makaronipudding är nog bland det bästa jag vet. Visst är det lite att ”misshandla” pastan då det inte är så sofistikerat men otroligt gott. ”Barnmat” när det är som bäst, ska göra det idag ochså dyker receptet upp någon dag nu.

  Ok, så roligt! Skönt ändå att inte flytta alltför långt! Är ju som sagt lättast att få lägenhet lite längre ut från stan och är oftast billigare då också. Jag gick precis in på Stockholm stads bostadsförmedling för att kika på vad de har och hittade 3 lägenheter i de områden vi letar i och alla låg på 11000-12000 i hyra. Det går ju bara inte :S Hoppas verkligen vi kan få ett lån och köpa en lägenhet eller ett litet radhus istället till när vi flyttar upp!

  Nej känner man sig inte redo är det ju ingen idé att gifta sig. Känns som folk är så inställda på att det är något man måste göra för att få bevis på att kärleken är äkta men man lever ju på precis samma sätt förutom att det blir mer komplicerat om man separerar/skiljer sig. Jag vill ju gifta mig för att det känns rätt och att vi får en underbar festdag för att fira vår kärlek men vet ju som sagt ännu inte hur jag vill ha den dagen 🙂

  Min vecka har börjat kanon, inte gjort så mycket iofs men ibland kan det vara skönt att bara vara! 🙂 Hoppas din vecka också är kanon! När börjar du jobba?
  Kram

 11. Nu är ditt fina bidrag uppe i m in blogg;)

 12. Mia skriver:

  Hihi jag är lite lat med egna bloggen nuförtiden så jag blev jätteglad när ditt Stockholms-bidrag dök upp, så slapp jag liksom 😉 o så kan jag hänvisa till ditt i stället !!!

  Allt är bara bra här annars!

  Såg ditt inlägg om reklam och vinklingar – direkt jag såg just den reklamen tänkte jag nog mer på att jag faktiskt inte gillade vinklingen när flera män står över en kvinna på det sättet – vinklingen blir att hon är utsatt känns det som. Däremot om hon stått över ett gäng trånande killar, ja då blir vinklingen direkt en annan.

  Kramkram

 13. anniepiie skriver:

  mysigt med midsommarafton på skansen! 😀 SV: lät himla trevligt även om jag inte gillar öl men men! 😛 hehe Tyvärr förlorade vi ju. Om du såg, vad tyckte du om matchen?? jag tyckte vi spelade uselt. många felpassningar osv…. Nää, skärpen kom inte med utan de har jag köpt vid ett tidigare tillfälle. 🙂 Tyckte nämligen att de såg så fula ut utan skärp. 😉 Jo, man märker ju att plaggen inte är så figursydda på barnavdelningen! 😛 Tack snälla. Ha de bäst!!! 🙂 Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s