Euphoria


Vackra och underbart fina Loreen, vann Melodifestivalen 2012 med låten Euphoria! Ja, rätt låt vann verkligen! Vilket scenframträdande och ändå har jag ju sett henne i första delfinalen, men jag blev ändå så paff. Det kändes som att hon höjde ribban för hela Melodifestivalen, visserligen kunde ju Danny dansa väldigt bra också, men hennes dans som liknar någon form av martial art, ja det är så häftigt! Sedan är hon så himla vacker, älskar att hon ser så naturlig ut, hon får till en sådan cool effekt med den där luggen.
Tyckte ni att rätt låt vann?
Nu ska jag sova, jag har suttit och läst kurslitteratur (ca. 80 sidor) och börjat skriva på första tentafrågan idag, det går inte jättesnabbt men jag vet ju vad jag ska skriva — det är bara svårt att formulera sig. Därmed är det bra att ha läst idag, och sedan få sova ut så att jag är klar i huvudet och kan skriva ordentligt imorgon. Sedan blir det till att fokusera på andra frågan, som verkar lite lättare i alla fall, men jag ska inte ropa hej än.
Hur har er lördag varit?
Måste ju lägga till att jag har tillagat regnbågsforell idag, eller jag har i alla fall preparerat den helt själv och efter mer eller mindre eget huvud, är lite stolt faktiskt och jag tyckte att det blev väldigt gott resultat. Ska lägga upp bild imorgon!
Kram på er!
Annonser

Om rhulth

En adopterad 29-åring med en masterexamen i socialantropologi, arbetar som biståndshandläggare och har en bakgrund som frilansreporter. Jag är en skriv- och läsfantast. Bor utanför Stockholm och kontaktas enklast via rinki.hulth@gmail.com *** I'm an adopted 29 year old with a master's in social anthropology, I'm a social worker and have a background as a freelance reporter. I live just outside of Stockholm and if you want to contact me, email me on rinki.hulth@gmail.com
Det här inlägget postades i Bio/Film/TV, Mat/Bakelser, Musik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Euphoria

 1. Klara skriver:

  Åh, jag håller med dig om det du skrivit om Loreen! Hon förtjänade verkligen att vinna i år.

  – Jag skulle inte heller tacka nej till att få garderoben utfylld med sådana plagg!

  Vad roligt att du verkligen uppskattade ENGC-kursen, då har jag nog någonting att se fram emot! Jag tycker verkligen om språk, och engelska är det jag helst skulle vilja kunna flytande.

  Pojkvännen pluggar musik på Rytmus, så hans lärare släppte gladeligen iväg honom för att spela, haha. Tur för honom! Han kommer dock att ha något tal eller två att räkna och något arbete att skriva då han kommer hem, men sådant är ju överkomligt.

 2. johanna skriver:

  För en gångs skull verkar Sverige enat att rätt låt vann 🙂

  Absolut är dte viktigt kvinnodagen finns såvida man uppmärksammar det resten av året och inte bara just den dagen, för det hjälper ingen 🙂

 3. november skriver:

  det var oxå det jag tänkte på när jag kollade. 😮 hon var naturlig medan de andra tjejerna/kvinnorna hade fixat hår och kläder och sånt. Loreen var den enda som inte hade ngt tight på sig. 😮 det var inte bara låten och dansen som stack ut utan även kläderna. :DDD

 4. Yes, rätt låt vann absolut. 🙂 Men jag hade inte blivit ängslig om Danny eller David vunnit heller. 🙂 De var mina andra favoriter…

  Ja, det är otroligt spännande. 🙂
  Och tack, vi hade en bra dag igår. 🙂

  Jag håller med dig i det du säger… Småtjejer är för unga för det här med smink och sådant. Barn ska få vara barn!

  Kramar

 5. Paparazzibecka skriver:

  sv: Jodå, absolut!
  Praktiken varar i en månad och nu är det bara en vecka kvar! ÅNGEST. Men jag får ta vara på varje dag.

  KRAM

 6. anniepiie skriver:

  Hej vännen!! Jag tycker absolute att rätt låt vann! 😀 ska bli spännande och se hur långt vi kommer med den! 🙂 Sitter och kollar på så ska det låta och försöker svara på alla kommentarer. 😉 hihi ligger verkligen efter som du nog har märkt… Hoppas att allt är bra med dig iaf och att du har en bra dag! 🙂 SV: jaa, mkt på g. Trivs väldigt bra där så kommer få jobba extra nu framöver, skulle ha möte imon med chefen och min handledare på af så får se vad som händer. kram på dig!!

 7. Jenny skriver:

  Haha, till och med jag satt och tittade på melodifestivalen i lördags. Hade det mest på i bakgrunden men det blev till slut att man lyssnade för jag hade inte hört alla bidrag…. och jag håller nog med dig om att rätt låt vann. Det är ingen låt jag själv skulle lyssna på men jag tror att det är det bidrag som är bäst att skicka iväg för att representera Sverige. Det är mycket känsla i låten. 🙂

  sv: Ricard är en kanonvän och det är lite tråkigt att vi inte träffas oftare, trots att vi bara bor 2 mil ifrån varandra. Men desto bättre när vi väl träffas! 🙂

  Håller med dig totalt! Man vinner inget på att varken det ena eller andra könet ska ha ett övertag. Man måste hitta en balans och jämställdhet som gör det rättvist för båda könen. Jag tycker också det är förbannat synd att så många killar har svårt att hitta en förebild. Det finns massor av starka förebilder för tjejer, oavsett vad man har för intressen eller preferenser, men i killarnas värld verkar det vara svårt att hitta en bra förebild som de faktiskt kan leva upp till. Jag tycker det verkar som att deras förebilder antingen är fotbollsproffs eller riktigt stora musik/film-stjärnor och det kanske inte alltid är så lätt att förhålla sig till. Och som du säger, det är känsligt för killar att säga att de har manliga förebilder, och det måste man också få bort. Att ha en förebild kan vara väldigt viktigt för ens egen utveckling.

  Nej, jag är inte heller intresserad av vem som tjänat mest i min kommun eller vilken kvinna som tjänar mest i Sverige. Varför ska man lyfta fram de starka när det finns så många ”svaga” i samhället som bör få sin röst hörd? Värnlösa barns dag handlar ju inte om barn som går i dyra privatskolor och som får stipendium utan om barn som behöver hjälp och det är det som alla såna här dagar bör handla om. Kvinnor som behandlas orättvist för att de är kvinnor, eller kvinnor som inte fått en chans. Genom att lyfta fram kvinnor med makt och pengar så tycker jag man försöker framhäva kvinnan som starkare än männen snarare än att försöka göra det jämställt. på internationella kvinnodagen hade jag kanske isåfall hellre läst om kvinnor från fattiga byar Afrika som trots alla odds gått sin egen väg, om man nu måste lägga fokus på kvinnor som lyckats. Men jag hade hellre lagt fokus på de som har det svårt.

  Haha, hade nästan varit lite roligt med en lego-sats med muskelknuttar som tränar. 😀 Hahahaha. Nej, men leksaker kan ju vara tjejiga och fungera så att de uppmuntrar tjejer till att göra det bästa med sitt liv. Istället för att framställa tjejer som hemmafruar som ska se så bra ut som möjligt och vara smala och sminka sig kan ju leksaker användas för att uppmuntra tjejer till att studera, göra en karriär eller ha andra intressen utöver kläder och smink. Men som du säger så har det blivit mer accepterat med smink-leksaker för tjejer. Dockhuvuden som man kunde sminka har ju funnits sedan 70-talet kanske… Men man tycker ju vi borde kommit så pass långt att vi inser att livet inte är eller bör vara så för tjejer längre.

  Men det var en kanonidé ju!! Jag ska banne mig göra en nageldesign som är inspirerad av min blogg. 😀 Tack för idén!! 😀

  Hahaha, jag känner igen det där med. Det är inte många som reagerat på mitt hår heller och även om jag inte bryr mig om uppmärksamhet så vill man ju ändå få en reaktion eftersom det är något som man gått och velat över ett tag och det är ju jobbigt att göra en förändring som har med ens utseende att göra. xD Men jag tror du ser jättebra ut i ditt hår, och det är faktiskt en bra grej om det ser naturligt ut. 🙂 Hahaha, jag? Fastna på bild? Jag är världsmästare i att gömma mig för kameror. 😀 Jag får se om jag kanske fastnar på bild så småningom. xD

  Jag tycker det är krångligt med stadieteorin för jag tror mer på att vi utvecklades gradvis under en väldigt lång tid och då vill jag ju veta vart gränserna går mellan de olika stadierna. xD Haha, fast det är den teori jag tror på iallafall. Jag tror de flesta socialantropologer nästan har större förståelse för kulturer än många andra vetenskapsmän ändå, framförallt förr. Linné anses ju vara en galet stor botaniker och upptäckare men hans beskrivningar om andra människor var väldigt rasistiska och oftast rena lögner. Man måste ju förstå att det inte går att utvecklas på samma sätt om man inte har samma förutsättningar. Två grupper på två olika håll kan ju kanske inte komma på exakt samma sätt att hitta mat, på men om de får samma problem kan de mycket väl lösa det på samma sätt. Sen håller jag helt med om att man måste veta historien bakom en kultur för att förstå varför det är så. De amerikanska urinvånarna t ex ser man som naturliga hästmänniskor som alltid har ridit på hästar men sanningen är att de för 10 000 år sedan utrotade hästen i Nordamerika, då hästen användes som föda och för att få päls istället. De var livrädda när de spanska conquistadorerna kom ridande på hästar för den generation som levde då hade aldrig sett något liknande! Och sen blev de hästmänniskor eftersom spanjorerna lärde dem ta hand om och avla hästar. Så det som ses som en naturlig del av indiansk kultur var inte alls naturligt för dem från början.

  Det gör inget att du är nyfiken. 🙂 Jag är egentligen det också men har svårt att komma på vad jag ska fråga dig. xD Min exsambo var 8 år äldre än mig. Det var väl också något som ställde till det lite tror jag… Han hade barnen varannan vecka, förutom under semestern. Då hade han dem en hel månad och så hade barnens mamma dem en hel månad efter det också. Men hur är det med dig och E? Skiljer det något i ålder på er?

  Haha, jag har samma humor även när jag inte är trött! 😀 Jo, jag var med Jonne hos hans föräldrar hela helgen och salamandrar tar verkligen över mitt liv! xD Jag spenderade hela lördag förmiddag med att städa i deras terrarium och sätta dit nya växter och kokade en trädrot som de ska få att klättra på och de tackar mig genom att allihopa hänga sig i samma växt så att den lossnade och låg helt snett! xD Och så har de lagt ännu fler ägg!! xD Har vi ”tur” kanske det blir 30 bebisar nu istället… 😛

  Hi hi jag tar inte illa upp om någon skämtar med min släkt heller. Jag förstod ju att det var ett skämt från din sida. 🙂 Psych låter ju bara bättre och bättre tycker jag. 😀 Jag fick precis veta av min mamma att min moster till och med tagit dit medium som ”hittat” hela 4 stycken ”spöken”. Det är till och med så jag tycker det är lite väl överdrivet. Men det kostade henne inget och vi får se om spökerierna upphör nu. Annars får man kanske sätta upp kameror och se vem det är som tar små tupplurer i min mosters hus. Fast det var visst lite annat som hänt i huset som var oförklarligt som att stereon satts på och av av sig själv och ryckanden i dörrhandtagen och sånt. Men där skyller jag faktiskt på glapp i kontakter och att det är ett gammalt hus.

  Haha, helt klart. Massor av chips och diskussioner om allt det viktiga i livet. 🙂 Låter kanon tycker jag! 😀

  Låter som en jättemysig helg det med. 🙂 Hur känns det i foten nu då? Har den blivit lite bättre nu?

  Puss och Kram! ❤

 8. Tess Cameron skriver:

  Tack va snäll du är =) Jo jag får ofta höra att jag inte riktigt låter som jag ser ut. Folk brukar förvänta sig en ljus tunn liten röst när man är liten kort blondin…men nej då…vi små tjejer kan vi oxå, hehe

  Glöm inte att Håll tummar och tår för mig imorgon på min casting

  Hur var din helg? Min fredag blev resturang och mys. Sen på lördag fick jag migrän som höll i sig hela dagen tyvärr. Idag söndag har jag pluggat massa musikteori plus en lång härlig promenad i det fina vädret =) Kram

 9. angelica skriver:

  sv ja verkligen! 🙂 avslutade helgen med en myskväll med pojkvännen, du då?

 10. sofia skriver:

  Jo vi borde förbättra det men de lär ej hända så tycker dom ska utvisas… Ja dom kanske inte får fängelse där. men de borde dom få.. men ja vad ska man göra sååå synd sjukt är de…

  ja alla är olika:) många vill visa inte=)

  Ja åkte på kryssningen med min pojkvän:) Så va bort hela helgen. Själv?

 11. Vivi skriver:

  Jag tycker absolut rätt låt vann! Det ska bli himla roligt att just hon och hennes låt ska representera Sverige, kan inte tänka mig att det INTE skulle gå bra. Däremot har jag lite svårt för dansen… inte riktigt ”my cup of tea” 🙂

  Det lät spännande med forellen, det måste du visa sedan!
  Kramkram

 12. Lisa skriver:

  Jo, jag är lite velig så jag brukar se till att ta med allt. För då kan jag inte ångra mig sedan för att jag inte tog med en viss sak. Därför ser mina väskor oftast ut som ballonger 😛 Men den köptes in på Acezzories för drygt 200.

  Sv: Jag har läst en del böcker som många gett bra recensioner utan att jag har tyckt att de varit något speciellt. Medan andra som inte alls fått bra betyg jag kan gilla skarpt. Så bara för att många gillar liftaren, så behöver du inte göra det. Det är aldrig fel att ha en annan smak och livet är på tok för kort för att läsa böcker som man inte gillar!

  Wow, vad härligt med rött hår! Det har jag alltid velat ha, men eftersom det florerar så mycket rykten om att det är så himla svårskött så har jag aldrig kommit till skott. Men du som har den hårfärgen, vad tycker du?

  Lycka till med både hyresvärd och litteratur! Roligt att höra förresten att du har koll på svaren, det är en väldigt bra start! Nog för att formuleringen är viktig, men formulerar du ett felaktigt svar så är det ändå inte så mycket att hänga i julgranen. Det jag menar är att du är på god väg och att du har håvat in det viktigaste redan. Pepptalk är förresten något som jag tycker är oerhört roligt, för jag vet själv hur mycket det kan betyda! Se nu till att få en toppenstart på denna första veckodag, kram!

  P.s: Jag tycker också att det var rätt låt som vann!

 13. Åh jag älskar den! Rätt låt van verkligen! Fasen vad glad jag blev ……..Hon är helt grym ju.

  Hur är det med dig? Med mig är allt bra men jag jobbar ännu mer nu så jag har inte så mycket tid över just nu. Men det är ju ett bra tecken för destå roligare blir det när jag går med mina shoppingpåsar i Tokyo. Kram

 14. Carro skriver:

  Rätt låt vann tycker jag. Tror den kommer gå jätte bra i Eurovision. Vad tror du?

  Hur hat din helg varit? Hur mår lilla foten nu?

  Du får helt enkelt inspiration lite överallt ifrån helt enkelt 😉 önskar jag var bra på att skriva så med, men jag får nöja mig med att inte vara så djup haha. Kan lätt gå ett steg för långt i mins åsikter så jag brukar hålls det till de som jag vet kan ta sanningen av vad jag tycker om allt och inget. Alla kan ju inte ta att man tycker annorlunda.

  Hur mår du idag? Kramar

  • rhulth skriver:

   Hej gumman, det står att din blogg är borttagen är det så? Om jag inte får svar på ett tag så testar jag att mejla dig istället, eftersom jag har din mejladress också. Men kanske ser du detta ändå?

   Sv: Jag tror verkligen att Loreens bidrag kan gå långt även i Eurovision, jag hoppas det i alla fall.

   Min helg har varit rätt slö, vart så trött efter hemtentan att helgen spenderades i princip endast i lägenheten bara för att ladda upp batterierna, men nu känns det lite bättre :). Hur är det med dig?

   Foten är bättre, men det är fortfarande känningar i den och det kan fortfarande göra ont om jag går långt och springa kan jag verkligen inte göra. Men det är väl bara att låta foten vila helt enkelt, så gott det går i alla fall.

   Tack, men jag tror nog att du kan skriva om dina egna åsikter också, det handlar mest om att våga ta klivet, jag vågade inte så mycket heller innan. Men så kände jag att jag brann för ett visst ämne och skrev om det bara. Men jag menar inte att mina åsikter är ”set in stone”, det är klart att jag kan ändra också, ifall någon lyfter fram något intressant motargument, men annars tror jag ingen skadas av det :).

   Idag mår jag rätt bra, nya kursen verkar spännande och jag ser fram emot slutet av veckan!

   Kram på dig!

 15. Jasmine skriver:

  Jag håller med! Hennes låt är underbar, men det är framför allt hennes scenframträdande som är så häpnadsväckande.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s