”Det går över”

För ett par dagar sedan, när jag var mitt uppe i pluggandet inför tentan så stötte jag på en nyhetsblogg på aftonbladet.se’s hemsida, jag lade den som bokmärke för att blogga om den vid senare tillfälle.

Nyhetsbloggen heter ‘Sjukt jobbigt – en nyhetsblogg om varför tonårstjejer mår dåligt’. Jag tycker att det är jättebra att denna blogg har kommit fram, för det är otroligt många unga tjejer som mår dåligt av olika anledningar. Kristina Edblom som ligger bakom bloggen och som skriver i den vädjar till unga tjejer att höra av sig, men även föräldrar är välkomna att berätta om mejla henne. Ett sådant här projekt behövs i dagens samhälle där idealen är sjuka, där man ständigt pressas till att uppnå någonting bättre.

Jag scrollade ned lite i bloggen och läste om fem olika tjejers berättelser och jag blir chockad, ledsen, arg och besviken på de vuxna, på den ignorationen som finns! Det här är seriösa saker, oavsett om det handlar om ätstörningar, självskadande beteende eller något annat. Varför känns det som att sjukvård – och psykvård för den delen – reagerar först när något har blivit livshotande, eller när det redan är för sent?

I ett av inläggen som heter ”Varför fick det gå så här långt”, får man läsa om dessa fem flickor. En av dem, Sigrid, började skära sig när hon var 12 år gammal, i samma veva hade hon även självmordstankar. Tolv år!? Det är ju galet, hur kan man som vuxen inte reagera? Sigrid och hennes mamma fick som svar från BUP att ”det går över” och att självmordstankar och självskador var normalt för en tolvåring. Jag fattar inte!

Jag har själv varit tonåring och det var inte vidare länge sedan egentligen, jag fyllde 13 år 2001 och när jag var  runt 14-15 började jag må dåligt också. Jag blev påverkad av andra runt omkring mig som mådde dåligt, jag ville hjälpa men klarade inte av att ta allt det själv. Det var så det började, även om jag inte skadade mig själv ordentligt på något sätt, så blev det ändå lite som en grej, för att kunna hantera jobbiga situationer. Men jag mådde bättre under andra året på gymnasiet, jag växte och jag fick hjälp. Under resterande delen av tiden  på gymnasiet stöttade jag även en tjej som var yngre än mig och som mådde dåligt på ungefär samma sätt som jag hade haft. Hon skar sig och var ledsen, hon tackade mig i efterhand och det kändes bra att ha kunnat göra något för någon.

Men om vårt samhälle idag har blivit så okej med att unga flickor skär sig och mår dåligt, att till och med läkare/lärare/psykologer avfärdar det som ”normalt tonårsbeteende”. Då har det gått för långt! Att ha självmordstankar, oavsett ifall de ”bara” är tankar och att man inte faktiskt skadar sig själv, så är det allvarligt. Det är allvarligt ifall man skadar sig ”lätt” och det är ännu allvarligare när någon faktiskt försöker. Man kan inte börja reagera när det har gått för långt, när personen som skär sig eller tänker på självmord faktiskt börjar se det som en vardagstanke! En kurskamrat som jag skrev om i slutet av det här inlägget, tog livet av sig och jag vet inte ifall någon försökte hjälpa henne eller om hon höll det inne, oavsett så gick det för långt i hennes fall, ingen ska någonsin behöva gå så långt och inga föräldrar ska behöva förlora sina tonåringar bara för att samhället har sett detta som något som ”går över”. Det kanske det gör, men kan man ta den risken?

Tonåringar förtjänar att få sina röster hörda. Lyssna på dem!

Annonser

Om rhulth

I'm an adopted 30 year old woman with a master's degree in social anthropology. I work as a social worker and have a background as a freelance reporter. I love to write, read and Netflix.
Det här inlägget postades i Åsikter, Bloggen, Nyheter/News, Privat och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

31 kommentarer till ”Det går över”

 1. mia skriver:

  Vad fint du skriver. Och så otroligt relevent, ett ämne som man ju måste ta på ett otroligt stort allvar.

  • rhulth skriver:

   Tack så jättemycket! Ja, det är otroligt viktigt att vuxna människor börjar öppna ögonen för det här och speciellt dem inom psykiatrin och läkarvården, det är ju dem man räknar med.

   Kram

 2. Ursch vad hemskt att så många unga människor mår så dåligt! Va fan är det med världen egentligen! Det ska ju inte vara så!!

  Jag jobbar på Stena Line mellan Göteborg-Fredrikshamn. Är borta en vecka och hemma en vecka oftast om jag inte jobbar någon annan stans. Visst kan det vara tråkigt att vara borta ifrån varandra men på sätt och vis är det nog bra. Jag tycker inget vidare om vardagen. Kanske lite hemskt egentligen men så är det!

  Trevligt att träffa pappsen! Bor han långt ifrån dig?

 3. Svar:
  Han är valack till och med, en kastrerad hingst typ 🙂
  var ju två år sen nu men ibland kommer minnena fram och bara svämmar över av värme vid tanke på dom

  Jag ahr inte så bra kontakt med min familj nu, jag flyttade 80 mil ifrån dom för ca 9 år sedan och släppte kontakten med dom mer och mer. Vi har inte så mycket gemensamt, tänker olika, lever olika, fungerar olika. Så vet inte alls vad dom säger om de. Vet min syster ibland kikar in på bloggen men hon skriver aldrig något

  kram

 4. olessia skriver:

  Bra blogg som tar upp viktiga ämnen!!! Oh kunde inte skrivit det här inlägget bättre 😛

 5. Jo lite kallt absolut men med massa infravärme! Vi satt inte där hela kvällen! Visst är det skönt att vara hemma också. Ju längre tid man är borta desto skönare är det att komma hem. Just nu vill jag vara hemma hela tiden men det beror väl på att jag jobbar så mycket just nu.

 6. Svar:
  hittade inte inlägget om din farfar, vill du länka?

  ja minnerna ger dom ju nytt liv, gör dom levande 🙂 de bästa man har är ju ens minnen 🙂

  Ja min familj vet ju vart jag finns om dom vill något brukar jag tänka. Det är konstigt nog ingen förlust att inte ha kontakt. Jag saknar dem inte, elakt kanske men de tog mer energi av mig än vad de gav.

  kram

 7. MY VESTLUND skriver:

  Vacker bild!

  SV: Jag studerar andra året på John Bauer gymnasiet linje It-media i Västerås =)

 8. Lisa skriver:

  Så är det med allting annat känns det som; man är inte utsatt för mobbning om man inte försöker ta sitt liv, man mår inte dåligt om man inte försöker ta sitt liv, man är antingen melodramisk eller ”normal” om man tänkt på att ta sitt liv, men det ses inte som allvarligt om man inte försökt ta sitt liv.
  Människor är bra på att skjuta upp saker i sista sekund, och det är minst sagt tragiskt när det gäller andra människor — när en person har problem skjuter man upp på att hjälpa till tills det blir ”mer akut”. Visst, läget är mer akut när man försöker ta sitt liv, men situationen kan också försvinna helt och hållet för att självmordet var ”lyckat”. Det här vet vi. Det är i alla fall så jag ser det då 16-åringar inser det; om 16-åringar ser det borde vuxna också göra det. Men ändå begår så många personer självmord för att det är den enda utvägen när man inte blivit tagen på allvar…

  sv. De är helt underbara 🙂
  Jag använde mig dels av Picasa 3 för färgerna och kontrasterna, och pixl-o-matic (http://pixlr.com/o-matic/) för effekterna.

  -Det låter som en bra idé!
  Vad synd med nacken, bara… Är det någonting du gjort/som hänt eller har du sovit konstigt…?

  Många kramar!! ❤

 9. Hej hej, Nu är jag tillbaka från en spekad helg med medeltidsmiddag, drinkar och sen en dag på soffan. Hur har din helg varit?
  Tack för dom fina orden och att du tror på mig. Det värmer. =)

  Vet du när du får tillbaka betyget på tentan? Så att du inte behöver vänta allt för länge utan svar och väntan.

  Det är förjävligt att tonåringar (Eller någon överhuvudtaget) ska behöva må på de sättet. Läkarna, lärarna och psykologerna verkar verkligen vara super dåliga på sitt jobb, men jag tror också att man måste fundera på varför folken mår så dåligt. Använder ordet barn nu, men menar givetvis alla människor. Barn blir mobbade i skolan och stressar över de. Har du inte dom bästa betygen blir du inget ”bra” eller välbetalt efter skolan, prestationsångest startar. Känner sig kanske oälskade och meningslösa och depression börjar. Hur kunde det bli på det sättet från första början?! Jag tror alla människor är ansvariga… vi är alla med att skapar samhället och alla dessar ”regler”.

  Kram kram

 10. va inne på bloggen du länkade också, förjävligt!!!

 11. Fasen va nice att vara borta i 6 månader. Då måste ju ledigheten vara nått liknande.Skulle vara nått för mig! Då skulle jag bo i Thailand på min ledighet. Jag har inte alltid varit självständig tro mig Jag har ändrat mig väldigt mycket dom senaste åren.

 12. angelica skriver:

  sv ja verkligen!!
  okejokej! nej jag hörde att det var rätt kasst denna gången nu faktiskt :/
  vaknade upp hos pojkvännen och var med honom, och sedan blev det jobb 🙂 själv?

 13. Svar:
  ja det är ju blandade känslor dessa drömmar, men ändå glad man har dom 🙂
  sorg kan på ett konstigt vis och skänka glädje.

  Förstår vad du menar, jag har gjort mig min egna familj, en jag älskar och som älskar mig i vått och torrt, ibland är vatten tjockare än blod 🙂

  Man blir nog alltid påverkad tror jag, det är nog svårt att låta bli. Jag använder ju varken facebook, läser sällan tidningar och ser extremt sällan på TV men ändå så reklamen på stan, andra människors åsikter, allt påverkar ju en på ett sätt

  kram

 14. Gabriella skriver:

  Tack o bock för berömmet!=)
  Åh tack igen, är ganska mkt att planera inför examinationen nästa vecka, men jag hoppas det går bra som sagt.

  Ja det var väldigt häftigt, kul att vi får ta del av så mkt i vår utbildning!
  Det var workshop i dans (balett, street och en stil som heter gaga) men även i danssagor (hur man kan använda sagor för barn som man illusrerar med kroppen), styrdokument m.m.

  Tack vad fin du är, dina ord o stöttningar betyder enormt mycket!
  Yes, det är danslärare jag vill bli o tänker jobba som. Kommer läsa ett till ämne också för att bredda mig lite o chans till fler jobb.
  Hur går dina tankar, vad vill du jobba som/inom?

  Oh ja, kroppen är ett känsligt ämne o kommer nog vara så ett bra tag framöver. Att vara medveten är nog första steget som du säger. Och att vara positivt inställd till kroppen o till de man möter o man kan bara konstatera att alla ser olika ut utan att det finns några värderingar i det.

  Viktigt och relevant, bra skrivet här ovan! Känner hur upprörd jag blir över hur minst sagt tokigt det är o går till ibland inom sjukvården o psykiatrin!
  Fint av dig att dela med dig om dig o det du upplevt när du var yngre! ´Jag blir väldigt berörd<3

  Jag såg aldrig melodifestivalen. Äsch missade ju Carolina W P såg jag ju nu i ett inlägg du skrivit där nedan. Haha jag hade visst inte så bra koll=) Vad tyckte du om hennes framträdande?
  Kram

 15. Svar:
  Ja helt sant, jag tror inte på att stänga in känslor. Gjorde de mycket förut men de mest för jag hade svårt rent naturligt att visa dom. Men nu så nästan tvingar man fram de istället haha.
  De blir som mer sanning i dom då.

  Håller med dig där, de yttrycket är lite väl inpräntat i många känns de som, att de måste älska sin blodsfamilj i vått och torrt och bara mår dåligt istället.

  jag vågar inte ens tänka på hur barn kommer få ha de när de växer upp. På min/våran tid var de ju tufft men inte så tufft som idag, helt andra regler och måsten.

  Jag har bara planerat in att städa rent ordentligt, städa ur vintern och ta in våren med fräsch lägenhet, även om de vräker ner snö nu så är de himla skönt 🙂
  Tagit alla kuddar, filtar, mattor och täcken idag att tvätta. så tar resten imorgon, vad har du själv planerat?

  kram

 16. Marcus Å skriver:

  Du ska inte be om ursäkt för att du skriver långt till mig, tvärtom. Du gör mig oerhört glad med dina kommentar. Och du, detta inlägg var riktigt bra. Precis som många av dina inlägg har du en bra åsikt som du framför. Keep it up!

  Vet inte vad jag ska säga till din kommentar. Ett tack känns för lite!
  Kram

 17. camilla skriver:

  Jag tror det är för att ingen lyssnar på dem som det i vissa fall går så långt som det gör? för ibland kanske uppmärksamhet är det enda som krävs. Att hålla allt inne fungerar inte och att säga att det är ett normalt beteende? de e klart man aldrig vågar prata om de igen om ngn säger att de e normalt, då tror man ju alla känner så? Ska kika in på den bloggen nu:)

  åå de va supermysigt o vi satt mest o pratade hih i:D så mysigt 🙂

  Ha en riktigt fin dag, kraaam

 18. Ca skriver:

  Dina kommentarer är alltid så stärkande på nått vis. Man känner sig trygg, som att du menar det du skriver och verkligen bryr dig!
  Har du själv lidit av liknande problem? Eller gör? Med tanke på att du verkar så förstående?

  kramar

 19. Anna Katana skriver:

  Låter som en mycket bra blogg. Måste ta och kika in där när jag får tid. Sådana bloggar behövs verkligen. Är tyvärr alltför många människor som inte tar självskadebeteende seriöst, men det är mycket allvarliga saker.
  Själv fick jag ätstörningar under senare tonåren vilket var en form av självskadebeteende. Är precis sådant jag vill arbeta allra helt med också.

  Det var en vän till min pojkvän som gifte sig.

  Kram

 20. Tack så mycket, ja visst var den söt 🙂 hihi
  Allt är jätte bra med mig förutom förkylning 🙂 hur är det själv? Kram

 21. LORISSA LOVEBOMB skriver:

  Väl rutet. Jag var själv en flicka som mådde dåligt när jag var yngre.

  sv: Amanda Righetti var ju jättevacker så det blev en fantastisk komplimang!

  Tvinga någon att ge dig massage! Eller har nacken blivit bättre?

 22. vivi skriver:

  Psykvården i Sverige för barn & ungdomar är ett skämt, hårda ord kanske , men det finns alldeles för mycket regler och för lite hjälp. När ungdomar mår dåligt tas de inte på allvar och deras problem tas inte heller på allvar. Visst tenderar man vara mer dramatisk som tonåring, men det gör inte ångesten de känner mindre svår eller mindre viktig.
  Detta är ngt jag känner ganska mycket för och det är väl delvis pga egna erfarenheter och min lillasyster som jag hälsa på nu i helgen.

  Kram

 23. Tycker det är så hemskt att barn och ungdomar ska må så dåligt idag utan att få ordentlig hjälp! Tycker det är bra att en så stor tidning som aftonbladet uppmärksammar problemet och delar med sig av verkliga historier i den bloggen. Man blir så ledsen när man läser om alla tjejer!

  Ja det är ju inte så vanligt att baka med just banan, men är så gott tycker jag! Speciell att mosa ner i muffins 😀 Hihi så söt du är, ja pajen blev väldigt god men långt ifrån allt jag gör blir bra haha.

  Det var minst sagt tragiskt att ett bidrag som Ranelids gick vidare. Det var ju en blandning av fjortispop och… jag vet inte vad haha. Med den i ESC kommer vi inte lyckas bra så den hör ju inte hemma i finalen. Så fanns det bättre bidrag ändå. Men ganska kul att det skapar en diskussion och upprör så många 🙂

  Usch låter inge kul alls med nackspärr, hoppas ett värmande bad hjälpte lite iaf. Har aldrig haft det men måste göra väldigt ont!
  Min helg var underbar. Var så kul att komma ut och gå på bio och se mästerkatten. Sen att få klart allt till bebis från ikea kändes så bra också! Nu är det inte så mycket mer som behövs så det känns skönt 😀

  Kramar!

 24. Klara skriver:

  – Tack så väldans! Oj, vilket erbjudande, haha!:)

  Usch usch usch, det gör så ont i mig att läsa om sådant. Det är ju klart att man kan må dåligt redan som barn!

 25. Anna Katana skriver:

  Precis det viktigaste är att bröllopsparet är lyckliga och trivs med att ha Gud i sitt äktenskap.

  Visst kommer det återfall vissa dagar, en ätstörningar hänger alltid med en men nu vet jag hur jag ska göra för att inte utveckla den mer.

  Händer det något skoj ikväll? Blir det någon semla?

  Kramar

 26. Jenny skriver:

  Verkligen bra att du tar upp det här! Det här är nog något som drabbat de flesta, även de som kanske inte mått jättedåligt. Tonåringar möts ju alltid av en viss skepsis hos vuxna. Vuxna verkar tro att det bara handlar om tonårshormoner, och visst är det väl det på sätt och vis, men det hjälper ju inte att man inte får prata ut ordentligt och bli trodd om man mår dåligt. Tyvärr är det några få tonåringar som förstör för alla andra. Kommer ihåg när det först kom fram att det var vanligare att tonåringar skär sig när de mår dåligt. Då skulle många tonårstjejer skära sig ”för att”. Tyvärr var det så. De skar sig mer för uppmärksamhet än för att de mådde dåligt och det drabbade de som faktiskt mådde dåligt på riktigt. Jag mådde riktigt, riktigt dåligt när jag var 16 också men fick ingen hjälp för ingen trodde på en riktigt. Man skulle bara ”vänta och se” för saker blir bättre och går över av sig själva. Min kusin fick en depression vid 13 års ålder men fick ingen diagnos på det förrän hon var 18 eftersom ingen trodde henne. Det är sjukt det ska behöva gå så långt som för din kurskamrat. Och det känns ju ofta som att det inte är någon mening att söka hjälp om man mår dåligt just på grund av att man inte kommer bli trodd. Det blir ju bara vanligare och vanligare att folk mår dåligt, men det betyder ju inte att de hittar på. Dagens samhälle sätter sån press på en att det inte är så konstigt. Förbannad jag blir på det! xD

  sv: Mig behöver du inte tycka synd om. Du verkar ju ha det mycket värre. 😦 Låter verkligen jättejobbigt. Jag hoppas det går över snart. Jag har haft en nerv i kläm i ryggen en gång och det är allt annat än skönt så jag förstår att du känner dig något handikappad. :/ Jag vet att det går att massera bort det men det kanske inte är något man vågar sig på själv…

  Min pojkvän fick inte göra så mycket på praktiken igår eftersom det var första dagen bara. Det är ju ett gym han praktiserar på och de ville inte bara kasta in honom i något första dagen. Han fick gå runt och se hur allt fungerade och hjälpa till att sortera mappar och städa och lite sånt tråkigt. Men han skulle få vara med på några träningspass idag tror jag. Får se när han kommer hem. 🙂

  Jag kommer inte ihåg vilken låt som var vilken, eller vilka artister som var vilka heller för den delen, men jag var inte jättekoncentrerad heller. xD Tittade mest för att vår vän Philip ville se. 😛 Jag brukar dock aldrig tycka om något som är med i melodifestivalen…

  Jag tycker inte det är tjatigt. Är det viktigt så ska man ju ta upp det. Ibland får man ju nya fakta som man vill skriva om och så. Jag skriver ju ofta om djurskydd och sånt med för jag tycker det är viktigt. Det finns bara en sak jag håller mig borta ifrån att skriva och det är om rasism och nazism för det är för korkat för att ens ägna energi åt. 😛

  Vanliga lussekatter är gott också men jag brukar tycka att det är lite för torrt… men jag och bröd som sagt. xD Brukar tycka det mesta är för torrt om det inte är någon fyllning. 🙂 Men det låter spännande med en liten skvätt konjak i. 😀 Det måste jag testa nästa gång. 🙂

  Haha, ja den kära gamla freestylen. Måste varit mysigt att lyssna på Fem-böckerna i sina föräldrars säng. 😀 Jag hade min med mig på bussen och lyssnade på självinspelade blandband. 🙂 Men jag tror mina föräldrar var ganska glada att de kom på det där med musiken efter att de knappt fått sova själva på 3 år. 😀 Haha.

  Shit, men då måste du ju vara jättebra på att sjunga som hållt på så länge. 😀

  Haha, ja men det är ju nästan godare att äta smeten som den är. Speciellt om den får stå och dra i kylen ett tag. 🙂 Ja det var synd att receptet inte finns kvar, men det går nog bra att prova sig fram med lite grädde i taget. 🙂

  Just nu är det mitten av säsong 2 som går på tv. 🙂 Nästan alla avsnitt finns ju på Youtube, men det är ingen höjdare att titta där. Alla avsnitten är delade i 5 klipp och har inte världens bästa kvalitét. 😛 One Tree Hill försökte jag titta på eftersom den handlade om basket (ett av mina stor intressen), men jag fastnade aldrig. överlag har jag svårt att verkligen engagera mig och titta på serier för jag har alltid jobbat kväll och missat när det går på tv och jag orkar inte ”boka in mig” på sånt. Däremot tittade jag och pojkvännen igenom hela Spartacus. Både del 1 och 2 och nu ska vi kolla på 3:an när den kommer ut. 🙂

  Dark Knight var faktiskt bra och Heath Ledger gjorde rollen superbt! Jag gillar att de satsat på det mörka i de nyare filmerna för det är ju så serietidningen är. Men jag kan inte komma på någon annan superhjältefilm jag tycker om.. Jo, gamla Stålmannen-filmerna gillar jag, fast orkar väl inte titta på dem så ofta. 😀

  Haha ja du är världens snällaste. 😀 Huvva för att försöka slåss med människor på Oxford Street. xD

  Jag brukar inte göra mina krispiga heller. Jag gillar att ha dem mjuka. 😀 Men om man vill ha dem krispiga så kanske det hjälper att steka riktigt fort på riktigt hög värme. Eller att rosta brödet lite först kanske… Jag vet faktiskt inte. xD

  Låter mysigt med fika även med en lite rasistisk gubbe… :/ Förstår att det måste kännas awkward med tanke på ditt ursprung. :/ Själv hade jag blivit rosenrasande eftersom jag inte tål rasism men samtidigt vill man ju inte ställa sig och skrika på sin sambos farmors man heller. xD Man får försöka ta det med en nypa salt och ignorera det kanske… Hoppas att det var mysigt ändå.

  Min helg var helt okej, fast vi var ett helt gäng sjuklingar som satt och tittade på melodifestivalen. xD Har mest umgåtts med pojken och hans syster under helgen. 🙂

  Kramar!

 27. jag vet inte hur jag ska förklara, men jag gillar verkligen dig coh din blogg. Jag ångrar inte att jag började läsa den. Du är verkligen en go och klok människa!!<3 när det kommer till att du började hjälpa folk när du var 14-15 och sedan inte kunde klara av det … så var det med mig med …Du sa det förut att det har hänt dig emd när jag berättade om mig, men trodde inte att det var på samma sätt. Du jag gillar dig, jag ser mig själv i dina texter, dina åsikter är så lika mina.<3

 28. Josefin skriver:

  Så jäkla bra skrivet!

 29. november skriver:

  vad heter du i förnamn? 😮 för vill ha dig i mina länkar men vet inte va jag ska kalla dig,. för jag vill helst ha namnet så jag vet vem som e vem. Jag brukar aldrig följa via bloglovin utan ajg skriver de på mian länkar så kan jag kolla när jag vill. 😮

 30. Jasmine skriver:

  Fin bild du har hittat.

  Bra av dig att du tipsar mig som läsare om detta. Jag ska absolut gå in och kika. Det verkar intressant!

  Jag vill förstå sjukvården och se utifrån deras perspektiv; det finns inte tillräckligt med resurser. Samtidigt är inte det en godtagbar ursäkt! Det kärvs så lite för att få någon att må bättre. Att lyssna eller endast visa omtanke kan bidra med så mycket gott – och det är en resonemang som jag tycker att vi alla ska ta åt oss av. Vi är trots allt bara människor och det är vår skyldighet som medmänniska i samhället att se efter varandra. En dag är det just en själv som behöver hjälpen. Då vore det ju fint om det fanns någon där som ville hjälpa till…
  Tack för ett intressant inlägg!

  Svar: Tack snälla för att du berömde min text om den tillfälliga oasen med så många generösa ord. Jag blir rörd. Just den meningen som du gillar tycker jag också om. Den ligger mig varmt om hjärtat. Och den har lite sarkastiskt hat mot dammar, sjöar och bräkt vatten – som inte är salt. Havet är det bästa, men det vara kanske bara jag som la märket till den (från min sida medvetna) piken. ;P

  Denna vecka är ganska värdelös… som du läste i inlägget. Och den ”större” uppgiften har jag skickat in. Så ja, jag gör som alla andra; har för få timmar i skolan och lär mig sällan något nytt. Men jag försöker ha en bra inställning.

  Hoppas att du kommer fram till hur du ska hantera släktträffen. Gör det som känns bäst. ❤

  Pappa har sällan tid att spela spel med oss, men när han väl tar sig tiden har vi alltid roligt. I söndags spelade vi Göteborgsspelet, som är en version av Monopol; största skillnaden är att det utspelar sig i Göteborg istället för i Stockholm.

  Ha det fint! <33
  Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s