#Killgruppen

Jag surfade omkring, än en gång på Aftonbladet.se fast denna gång på Allt om Stockholm-delen. Idag fastnade jag för en artikel som hette ”Starka känslor i #killgruppen”. #Killgruppen är en grupp på Twitter som startades av frilansskribenten Cimon Lundberg i söndags, han ville ta upp manliga förebilder och tog därmed hjälp av sina 7000 Twitter-följare och ställde frågan öppet, han fick inga svar. När han istället bytte approach och frågade om kvinnliga förebilder så fick han massvis med svar — dock endast från kvinnor.

Han ställde då frågan till killarna, vart ifrån de fått sina första uppfattningar om ideal, svarade många att det inte fanns några förebilder. Efter denna fråga fortsatte diskussionen bland killar och i och med detta skapades gruppen #Killgruppen.

Ämnen som togs upp var bland annat om varför man som kille inte får tala om sina känslor, eller krama en killkompis, för då kan man få bögstämpel.

Enligt mig så är det här en jättebra grupp och det är jättebra att en kille som Cimon, med sina unga 21 år, tar upp något sådant här. Jag tror att han via Twitter kan nå ut till en grupp killar/unga män/män som är i behov av att just få ventilera kring dessa typer av frågor.

När diskussionen sedan blev större och bredare, så kom det upp en hel del kritik gentemot gruppen och plötsligt blev Cimon kallad för saker som: kvinnohatare. Vidare började medelålders män att kommentera att de inte förstod syftet med att killarna skulle sitta där och ”gråta ut”.

Jag blir verkligen arg! Varför ska man kritisera något sådant där? Dessa medelåldersmän som kommenterat något sådant, känner jag snarare är stenåldersmän och ärligt talat så tycker jag synd om dem. De skulle också behöva tala ut om saker och ting, att de känner att de måste vara så himla macho! Vad är det för fel med att män/unga män/killar får diskutera saker och ting och eventuellt gråta ut om något? Det är snarare hälsosamt och att hålla inne med saker och ting som man mår dåligt över, eller funderar över, kan leda till att man mår jävligt dåligt.
Det kanske till exempel sitter en ung man därute som känner sig vilsen och inte kan prata med sin egen pappa, eftersom denne har en sådan hemsk macho-syn, att den stackars grabben sitter ensam och känner att han inte kan tala med någon. Det finns ungdomar som tar livet av sig för att de mår dåligt och inte känner att de kan prata med någon. Jag tycker att Cimons projekt kan bli riktigt stort och som dessutom kan hjälpa många unga.

Cimon förklarar även i artikeln att många kvinnor var positiva till gruppen, dock var det vissa som var negativa kring faktumet att gruppen endast var till för män. Sådant där blir jag också trött på, bara för att Cimon har skapat en grupp för killar/unga män/män, så blir det direkt en diskussion kring jämställdhet. Misstolka mig inte, jag är allt för jämställdhet, det är viktigt och skulle det till exempel handla om en dokumentär, eller något sådant så tycker jag att det är viktigt att det blir ett jämställt fokus; att man intervjuar både män och kvinnor. Men något sådant här, jag menar, Cimon är själv man och det är väl inte konstigt att han riktar sig just till män? Jag kan inte låta bli att fundera kring faktumet att ifall det hade varit en kvinna som skapat en grupp för kvinnor, hade det nog inte blivit vidare mycket diskussion kring avsaknandet av en manlig grupp.

Att män ska få prata ut, våga fråga och till och med få gråta, bidrar inte det till en typ av jämställdhet också? Att män ska få vara – i brist på annan formulering – mer ”kvinnliga”? Är det inte dags att killar/unga män/män får sina förebilder också?

Vad tycker ni? Är Cimons grupp bra?

Här kan ni läsa artikeln.
Här kan ni se diskussionen på Twitter.

Om rhulth

I'm an adopted 31 year old woman with a master's degree in social anthropology. I work as a social worker and have a background as a freelance reporter. I love to write, read and Netflix.
Det här inlägget postades i Åsikter, Nyheter/News och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

40 kommentarer till #Killgruppen

 1. auuus skriver:

  Håller helt med dig. #Killgrupper är, av vad det verkar som i alla fall, vara ett helt fantastiskt initiativ för att hjälpa unga killar att må bättre och hjälpa dem våga uttrycka känslor, osv.

 2. Ja New York är fantastiskt! Att jag reser så mycket är en kombination av hårt slit och en vilja av stål skulle jag tro. Jag prioriterar resor framför allt annat! Jag jobbar i köket på en båt så vissa perioder arbetar jag jätte mycket och när jag är ledig försöker jag att resa om jag har råd. Mina vänner har familj och hus och sånt där men jag har alltid valt resorna i första hand.

  Min dag har varit bra hoppas din varit det också!! Nu ska jag läsa ditt blogg inlägg!!

 3. AnnaWK skriver:

  Sv: Det var en riktigt trevlig dag och filmen var allt lite småkul så den tycker jag att du ska se 🙂

 4. – jadå! ja samma här, lite kul att sy egna kläder! 🙂

 5. sv: då välkomnar jag ditt hårfärgens beroendeframkallande värld 😉 . Men kul du färgade rött, de är verkligen en fin färg 🙂

 6. angelica skriver:

  sv åh taack! den står för min lillebror maximiliam 🙂
  haha det var jag med, men det var inte alls farligt! snart kommer min andra 🙂
  jättebra faktiskt 🙂 din dag då?

 7. sv: Ja det förstår jag 🙂 det är ju så kul och samtidigt också så gör det ju mycket för utseendet ens 🙂

 8. Ja vi har haft en underbar dag 🙂 och kväll
  aa jag ska göra en tatuering men du få kika in på lördag kväll eller söndag får du se hur den ser ut komma lägga ut bild på den.

  Haft en bra dag på skolan då?

 9. Cimon som är känd från paradise hotel? haha

  Det spelar ingen roll hur sjuk jag var, alla sjukdomar är ju hemska på sitt sätt så kan verkligen tänka mig att det var hemskt när du var dålig. Vad var det för något?

 10. – ja samma här faktiskt, eller ett år sedan kanske det var. Min halsduk blev dock inte så fin 😉

  plugga var tanken, men jag tror jag tar det imorgon ist! själv? 🙂

 11. MyzaaN skriver:

  Tycker det verkar vara en bra idé, många unga tjejer mår dåligt idag & det är de man lyfter fram. men alla glömer hur mår killarna?…

  sv; jo kan hålla med dig tycker det är kul att annat än det över glammiga komma in på catwalken.
  & tror precis som du att det kan bli svårt för ”vanliga” att bära det utan att det ser lökigt ut helt enkelt 😛 har dock köpt ett par byxor i den andan som jag är sjukt nöjd över ;D

  ja du han är på ett konferens hotell & gör allt från husmans kost till typ älg 😀
  dem har lixom fasta menyer men efter som att de ringer och bokar brukar de lägga lite önskemål 🙂

  och ni då vad jobbar ni med ? eller ni pluggar ? eller arbetslösa som jag? 😛

 12. Anna Terneborg skriver:

  Ja, precis. Håller med i varenda ord!
  Svar: När drar OTH igång här i Sverige igen då? Jag fuskar lite och kikar ikapp med USA 😉

  Min dag har varit bra, lite småsegt på jobbet bara, men annars fint. Själv då?
  Jag kände att det var dags för en liten förändring, även om designen är i stort sett likadan 😛 Nej, men ville bara förnya mig lite. + att det är bredare inlägg och lite sådant 🙂

  Ha en bra kväll!

 13. This Is Olessia skriver:

  Måste fråga dig en sak. En djup fråga.

  Du som jag är ju adopterad. Har du någonsin känt som en i familjen?

 14. Anna Terneborg skriver:

  Svar: Haha, det är rätt det! Så himla jobbigt att behöva vänta tills alla bra serier kommer till svensk TV 🙂

  Ja, när alla lärt känna varandra lite bättre och kommer in i en bättre rytm så ska det nog bli himla bra!

  Tack så mycket! Ska försöka fixa en snygg header och småpilla lite här och var, men det ska nog gå bra 🙂

  Godnatt på dig!

 15. This Is Olessia skriver:

  oh lösen är mitt namn 😀 thisisolessia

  Jag har känt mig som en i familjen. Men jag har även känt alldeles för många ggr att jag inte alls känner mig som en i familjen. Det är pga det känns som dom vill formatera om mig. Har fått stå ut med många elaka ord. Men alltså nää jag känner mig inte som en i familjen om jag ska vara ärlig. Varje släktkalas och sånt har jag aldrig känt mig som jag tillhör.

 16. angelica skriver:

  sv eller hur!
  jaa 🙂 han är sex! nästa ska bli en text i nacken, dock vill jag inte gå ut med och säga vad än 🙂
  okej, kul! 😀

 17. Diana skriver:

  Ja men eller hur! 🙂 aha, var det genom camillas award som du hittade mig? 🙂

  Ja, verkligen! Det var debatt om det programmet ikväll, såg du det? Den där mamman var med där. Jag tror säkert att hon älskar sin dotter och vill henne väl, problemet är nog mer att hon inte vet vad som är bra och vad som inte är bra för sin dotter… Hon fattar nog inte vart detta leder och hur det kommer påverka hennes dotter. Hon sa typ att det är inte säkert att det händer dem, men ah.. jag skulle aldrig ha med mitt barn där!

  Min dag har varit lite upp o ner, var väldigt depp imorse så åkte hem från skolan. Har tagit det ganska lugnt hemma så det har vart skönt iaf! Men ja, lite berg-o-dalbana har det varit.
  Hur har din dag varit?

  Kramar!

 18. Jenny skriver:

  Det är så tråkigt när någon tar ett bra initiativ som det här och så ska folk bara klaga. Men det är so du säger. Det är stenåldersmän som växt upp med den felaktiga bilden av manlighet som att man måste vara tuff och stark och aldrig gråta. Och varför måste vi tjejer ALLTID vara med på ett hörn för att det inte ska vara diskriminerande? I såfall är det ju lika diskriminerande när det bildas tjejgrupper överallt. Förstår att du blev arg på detta. Jag hade blivit galen. Jag är också för jämställdhet, men när det börjar likna maktmissbruk från rabiata feminister så backar jag undan fortare än man kan säga ”girlpower”.

  sv: haha, jag förstår liksom inte problemet. 😀 Inget fel på att ha många par skor liksom! Matcha efter humör. Haha. Fast ska sanningen fram är ingen av t-shirtarna eller shortsen äkta Converse. Inte ens alla skorna är äkta. T-shirtarna och shortsen, samt två par av skorna köpte jag i Turkiet så de är plagiat. Men det var billigt! 😀 Vet inte om det går att hitta någon sida som säljer här i Sverige… :/ Haha, man SKA ha ett par Converse tills de ramlar isär av sig själva. 😀 Mina svarta är på god väg nu. 🙂 Sen kastar man upp dem i en elledning som man gör i USA. Fast inte jag, jag ska doppa mina i 24 karats guld och ha dem som minne. (skojar… kanske)

  Om lyktrankan är ett ogräs får den gärna växa i mina rabatter. 😀 Hahaha, ja kära gamla trasdockorna. 😀 Det borde föräldrarna till Poppy och alla som behandlar sina barn som dockor titta på så de får lära sig lite sunda ideal! 😀 Haha, att du kunde texten med! 😀

  Jag själv är inte förtjust i Adele, eftersom det inte är min musik riktigt, men hon är en otrolig talang och det är jäkligt skönt att hon har fått ta plats. Jag hoppas att hon kan stå på sig i branschen och vara sig själv. Det brukar ju tyvärr bli så att kändisar som gått upp påstår att de trivs jättebra så men efter bara någon månad är de trådsmala igen och spottar ut sina tips på hur de kom i form. Men ja jag tror du har rätt med att om skivbolagen inte går efter utseende så måste man nog utmärka sig på ett annat sätt. Kan inte komma på någon artist som är grå och ”normal” bara så där och det gör nog ingen. Man måste nog ha det där lilla extra iallafall. 🙂

  Håller med! Innehållet i bloggen är viktigt, men ibland kan man läsa den enbart för att man har kontakt med personen bakom och det är en schysst människa. Men ja, då är det viktigt att man har något gemensamt att kommentera om istället. Fast jag har många intressen så det brukar inte vara så svårt. 🙂

  Kramar!!

 19. Clare skriver:

  Ah! Thank you for the translation tip! Makes my life so much easier hahaha. Great post! xoxox
  http://www.clarabelleblog.com

 20. Anna Terneborg skriver:

  Svar: Vi tänkte se New Year’s Eve, verkar lite småcharmig. Jag hade hellre velat se Sherlock Holmes 2 egentligen, men min kompis har inte sett den första ännu. Så får ta det nästa gång det vankas bio 🙂

  Det blir det säkert 🙂

  Ha en fin dag nu!

 21. Anna Terneborg skriver:

  Svar: Jadå, det ska nog gå vägen ska du se 🙂

  Tack så mycket, det hoppas jag med! Pratade med henne jag ska hem till som sa att hon ska bjuda på samma mat hon hade på middagen förra året, någon gryta av något slag, och gissa om jag blev glad! Så himla gott är det. Kassler i någon gryta, med nötter och hela köret 🙂

  Ja, det hoppas jag med 🙂

 22. Det måste nästan vara han Cimon eftersom han också heter samma i efternamn, tror inte det är många som heter Cimon med C. 🙂

  Usch.. jag tycker alltid det är läskigt att åka utomlands just med tanke på hygien och virus heh, men annars skulle jag vilja besöka alla ställen i världen.

  KRAM
  Emma – http://emjo.blogg.se

 23. MyzaaN skriver:

  Tack snälla .D kul du gillar den .D

  sv nej precis kan inte mer än instämma väldigt löjligt och fel. OCh tvingare en del killar att tuffa till sig kanske TYvärr

  ska jag göra 😀 får se om jag hinner i helgen annars blir det under nästa vecka 😛

  ha ntrvis & det är bra för mig för jag hatar att laga mat 🙂
  ooki vad har han läst då ? & vad läser du?! haha massa frågor här 😉

 24. This Is Olessia skriver:

  oh jaa .. det är svårt!! Livet är inte lätt…

  =)

 25. Dennis skriver:

  #Killgrupper verkar vara ett sjukt bra sätt att hjälpa unga killar att må bättre och våga uttrycka känslor. Dags för fler förbilder!

  sv: Håller med dig! Inte barnsligt alls! Jag förstår exakt hur du menar! Smart kraft! 😀
  När det gäller mat är jag all ätare, jag är en riktig sucker för sås, jag älskar mat med mycket sås! 😀 Haha

 26. Ja hehe fast öpnna förskolan och förskolan är visserligen 2 olika saker;)
  Nä samma här avstår att titta i sådana fall man blir lätt uppretad,hehe..Jaaaa färg är läckert på byxor gäller bara att ha ngt tillhörande över som är lika fint till;)

 27. – ja det funkar! ex. om du går in på min blogg och trycker på länken, registrerar dig och allt får jag pengar, även om du trycker på någon annons eller så. Så det går ganska snabbt att tjäna ihop pengar, särskilt om man har många besökare! 🙂

  åh, då är vi två!

 28. Malin skriver:

  Tycker det låter som ett toppeninitiativ! ..och varför skulle det vara könsdiskriminerande med en samtalsgrupp för killar? Ingen skulle tycka att en kvinnogrupp var ojämnställt!

  sv; Men tack! Vad glad jag blir 🙂
  Har bara läst en termin än så länge så 2 1/2 år kvar.. men än så länge går det bra. Tycker till och med att det är både spännande och roligt trots att det är ”skola”.

 29. Jenny skriver:

  Är du rädd för katter ska du verkligen inte träffa min brors katt! Hon är rätt vild av sig. Jag har haft 6 katter i mitt liv förut, men blev mer en hundmänniska efter att jag hade 3 stycken + 1 extra vid ett tillfälle. Men jag kan ändå förstå att folk är rädda för dem. Min pojkvän är allergisk mot katter och tycker inte riktigt om dem heller. Min mammas föredetta hade jättefobi för katter. Vilda katter är verkligen inget att elak med så jag förstår om du är lite försiktig runt katter.

  Sv: Jag har känt samma sak. Jag har skrivit flera inlägg tidigare om ”felvänd” feminism. Feminist har ju tyvärr blivit ett otroligt skällsord på grund av såna kvinnor. Vill dessa kvinnor ha det jämställt ska de ju inte försöka få en massa extra fördelar bara för att de är kvinnor. Jag tycker verkligen att män ska kunna visa sina känslor och att de ska kunna prata ut om saker, utan att de för den sakens skull är mindre manliga. I mina ögon är man mer man om man vågar stå för vem man är och vad man tycker. 🙂

  Det är jäkligt skönt med Converse. Har man väl gått inte dem så är de dom absolut skönaste skorna i världen! Ljusblå har jag tittat på ett tag. Jag har ett par som är ”mellanblå” men de är inte äkta utan köpta i Turkiet men jag skulle vilja ha ett par i varje färg. 😀 Haha. Jag är inte ensam om att ha små fötter då. 🙂 JAg har 35-36 i skor, och eftersom jag gillar att ha minst 2 par strumpor så köper jag ofta 37. Fast det brukar vara mer än tillräckligt för 2 par vanliga strumpor OCH ett par tjocka! Jag har dock inte märkt av problem med klackar. Ballerinaskor kan vara lite jobbiga, fast de är sköna också. Egentligen är jag ingen skomänniska heller eftersom jag nästan bara köper och använder Converse, men ändå har jag en massa andar skor också. :/ Vet inte riktigt varför. xD

  Haha, är väl bra att du var tvungen att google. Hade inte varit helt normalt annars. 😀 haha.

  Ja, media är ju väldigt snabba på att hoppa på en kändis så fort de ser ut att vara lite större, även om de egentligen fortfarande är smalare än genomsnittet! Som du säger så är det dumt att tracka ner någon som är smal. Man kan ju må lika dåligt av att vara för smal, som någon som är lite större. Men i media reagerar man inte förrän en kändis har blivit så tunn att de borde vara döende. Det är sjukt att man inte kan hedra ett sunt ideal istället för att håna någon som gått upp i vikt.

  Vad händer i helgen för din del då? Hoppas du får en kalashelg i vilket fall som helst. 🙂 Massa kramar!

 30. SV: hha ja man får ju göra sitt bästa för att se bra ut 😉
  jag tycker verkligen att du ska testa nike appen. Den är grymt bra! Speciellt om du vill träna hemma. det är ganska jobbigt att pressa sig själv så att träningen ger något 🙂

 31. Vilket fantastiskt initiativ av Cimon! Visst ska det finnas en grupp där killar ska få utrycka precis vad de känner, vad de har problem med och vad de vill få sagt. Det är intressant det här med att de inte kom på några manliga förebilder. Det är verkligen något man kan undersöka djupare och djupare. Men håller också med dig om att det ständigt ska bli en fråga om jämställdhet när män startar något bara för män. Se då till alla kvinnogrupper och stöd för tjejer som bara tjejer får ta del av, då är det plötsligt toppen. Killar har minst lika rätt att ha en sån grupp utan att vara kvinnohatare. Jag tycker snarare det är ett tecken på jämnställdhet att killar också får såna stödgrupper där de får ut sin talan 🙂
  Absolut stödjer jag dig angående dina inlägg, tycker du kommer med så många bra tankar och många ämnen man gärna är med och diskuterar kring! Tror det är därför som dina läsarsiffror bara pekar uppåt med 😀

  Visst är det kul med de matkassarna, skulle kunna tänka mig att prova någon gång bara. Man behöver ju inte göra det till en vana. Visste du att Ica har en laktosfri sådan matkasse? Visserligen lägger de ju till laktosfria mjölkprodukter men det är toppen att även laktosintolleranta ska ha en chans att prova 😀

  Va härligt att marängpajen blev så god som du hoppats på. Det är som du säger en lättare maräng än de hårdare som annars blir alldeles för mastiga och sockriga. 😀

  Min dag var toppen igår, var på ultraljudet och såg bebis första gången vilket var en underbar känsla! Står mer om det i ett inlägg på bloggen idag 😀 Hur var din dag?
  Hoppas du får en jättefin fredag, kramar vännen!

 32. Bra artikel!!Tycker det va bra gjort av en så ung kille!!
  Kul att du vill följa med på mina resor! Alltid roligt att dela sina resminnen med andra och extra kul om man inspirerar andra att resa!!

 33. Diana skriver:

  Ja, precis! Jag önskar bara att hon kunde se och förstå hur det kommer påverka hennes dotter när hon växer upp!

  Nej jag vet inte, känner lite så typ varje dag.. Men det har väl en del med maten och så att göra…

  Vad ska du göra i helgen? 🙂
  Kramar!!

 34. angelica skriver:

  sv nej så ont gör det inte, men jag gjorde ju inte på ett sånt ömt ställe, nacken gör nog ont!
  typ om 1,5 månader kanske 🙂

 35. camilla skriver:

  Jag håller helt med dig!

  Åå haha jag tyckte inte revenge var så bra som jag hade hoppats på:P vad har du för åsikter?

  Vad spännande det låter 😀 hur lång är utbildningen vet du vad du vill arbeta med sen?

  Ha en fin fredagskväll, kraam

 36. anniepiie skriver:

  Jättebra gjort av simon tycker jag! 😀 SV: Jag ska lägga upp en bild på frisyren imon tror jag, för har tillgång till kameran då! 😉 haha okej, jo så är det nog iofs! 😛 Dan och blair är ju himla spännande som par btw! 😉 Idag har jag varit i stan och kollat om lite presenter, syrran och jag fyller nämliegn år om ca 3 veckor! 🙂 Kraam

 37. november skriver:

  det där verkar som en bra grupp. 😮 och det där med att killar inte vågar visa känslor är helt sant. Förra veckan sa jag till en typ kompis att han inte är som de flesta killar jag känner för han vågar visa sina känslor, och då blev han skit sur på mih och påstod att jag sa att han var ”bögaktig” och ”tjejig”? det är synd det där, att man inte kan vara sig själv utan alltid måste vara förföljd av ideal från alla håll . :/

 38. Lisa skriver:

  Han tog ett skitbra initiativ, där!
  Dels för att killar behöver kunna känna att de kan vända sig någonstans — tjejer kan vända sig till mer eller mindre vem som helst, och det är någonting killar inte kunnat ta del av. Samtidigt är det bra att man lär att det är okej för killar att visa känslor. På senare tid är det någonting man bör visa tjejer; att visa känslor ses som en svaghet och jag vet att jag blivit retad många gånger (på ett dåligt sätt) för att jag gråter en del. Det som är så ”roligt” är att man under 1800-talet sågs som stark om man visade sina tårar — att visa sina känslor ansågs som någonting manligt en gång i tiden, och jag ser inte varför man inte skulle kunna återgå till det. 1800-talets ideal var kanske inte de bästa, men att vara öppen med sina känslor är definitivt någonting vi gått miste om.

  Dels är det också bra om man kan belysa även manliga förebilder. Världen består inte av enbart kvinnor, och det är inte bara kvinnor som ska ha rätt att välja ut sina förebilder, som rent generellt består av just kvinnor. Killar måste också kunna känna att det finns personer att se upp till.

  Jag tycker att kritiken är helt… Vad kan man säga, egentligen? Det finns så många sidor/bloggar som riktar sig till tjejer/kvinnor, men inte skulle man säga att dessa är könsdiskriminerande mot män. Om tjejer har denna möjlighet ska killar också ha det. Det är det jämställdhet handlar om — att man ska ha samma rättigheter oavsett kön, inte att kvinnor ska ha fler rättigheter än män.

  sv. Det är faktiskt ingen större skillnad på håret; det är i grund samma frisyr som tidigare även om det är kortare i nacken, men jag kanske kan försöka få till någon bild i alla fall 🙂

  Puss&Kram!

 39. vivi skriver:

  Nu har jag varit borta länge 🙂 nu har jag en del att läsa ikapp 😉

  Jag har inte läst diskussionerna i hans killgrupp, men att det finns en killgrupp kan ju inte vara annat än positivt och faktiskt väldigt jämlikt eftersom det finns en hel del kvinnogrupper. Däremot är det klart att det ändå ligger lite ansvar i att starta upp en sådan grupp, det är ju viktigt att man diskuterar saker på ett bra & informativt sätt, iaf att man håller en bra ton i diskussioenrna tycker jag.

  Kram!

 40. Ping: 2012 in Blogging |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s