Nostalgikänslor


Nostalgi kan vara en rätt så härlig känsla faktiskt, i alla fall när man tänker tillbaka på något tryggt, härligt och något man kan sakna lite sådär. Idag fick jag en superstor dos med härlig nostalgikänsla, jag lyssnade nämligen på E’s playlist på Spotify där han listat ”current me likeys”, alltså låtar som han gillar för stunden. Just nu är den fylld med en hel del Coldplay och när deras låt Fix You gick igång, fick jag gåshud över armarna och kom ihåg en sommar i båten som jag verkligen gillade.
Jag har för mig att det var sommaren 2005 och jag och ett av mina ex var och seglade i båten tillsammans med mina föräldrar och min lillebror. Mitt ex P var nere i sittbrunnen och lärde sig att styra båten medan jag satt längst fram i fören på ”min plats” — det är en liten sits där som jag brukar älska att sitta på.  Min brorsa kom fram till mig och vi började prata om iTunes och hans musikbibliotek som vi hade gluttat på innan. Vi började diskutera Coldplay och bland annat låten Fix You. Sedan sade någon av oss att denne kom ihåg en scen i The OC där just den låten var med, och vi båda lyste upp!  Båda visste precis vilken scen det var. Min bror som året innan hade införskaffat första säsongen av The OC hade lyckats få  mig på fall att vi båda började följa andra säsongen. Det var en sådan härlig känsla att sitta därframme i fören och prata musik med min bror, det var en sådan där känsla av att vi faktiskt hade något gemensamt; en känsla jag inte hade känt på länge. Inte på det sättet i alla fall.
Hela dagen har varit ganska så fylld med min bror i tankarna, han skulle nämligen tatuera sig idag och i eftermiddags så fick jag en konfirmering om att allting hade gått bra och att den var skitsnygg. Jag är så stolt över min lillebror måste jag säga, jag har inte vågat gå och tatuera mig (än!), trots att jag ändå har en idé. Många verkar tycka att tatueringar är så dumt, men om de verkligen betyder något för en (och då menar jag absolut inte någon killes/tjejs namn), så tror jag ändå inte att man ångrar sig.

 Coldplay – Fix You

Annonser

Om rhulth

En adopterad 29-åring med en masterexamen i socialantropologi, arbetar som biståndshandläggare och har en bakgrund som frilansreporter. Jag är en skriv- och läsfantast. Bor utanför Stockholm och kontaktas enklast via rinki.hulth@gmail.com *** I'm an adopted 29 year old with a master's in social anthropology, I'm a social worker and have a background as a freelance reporter. I live just outside of Stockholm and if you want to contact me, email me on rinki.hulth@gmail.com
Det här inlägget postades i Musik, Privat och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nostalgikänslor

 1. Marcus Å skriver:

  Det är klart jag tar upp viktiga ämnen på min blogg. Det vet du! Känner mig bara så dum nu när jag kommenterar så kort till dig men är stressad typ hela tiden 😦

  Med mig är det bra annars men mycket som ska göras hela tiden. Hur mår du då?
  Kram

 2. Jasmine skriver:

  Den låten skapar verkligen nostalgikänslor, absolut. Jag har inget direkt konkret minne, men jag minns liksom du att det var en härlig tid.

  Jag ser att du har bytt profilbild. Jätteroligt att få se ännu en bild på dig, du är verkligen söt! ❤

  Svar: Tack för din kommentar. Jag kan mycket väl förstå folk som vill påstå att sommaren är slut, samtidigt är det något som jag inte vill inse. Imorgon är det augusti och det får många att tänka på skolstarten. Kanske sitter problemet där; i huvudet – precis som med mycket annat.
  Hoppas att du får en skön ledighet, när du resa bort om två veckor.

  Det ska bli underbart att få vara tillsammans med R. Vi har inga spikade planer, men vi ska försöka ha en mysig dag för oss själva, då vi firar att vi har varit tillsammans i tre år. ❤

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s