Glee


Det finns väl väldigt få därute som har missat serien Glee? Om ni nu, mot förmodan har gjort det så är den värd att kolla på! Det är en underbart bra serie som inte bara har talangfulla skådespelare, dansare och musiker, men den får oss alla att kunna blicka tillbaka till högstadietiden och det finns nog en roll för alla; alla har en karaktär (minst) att känna igen sig i. Jag älskar verkligen den serien, den kan få mig att skratta och gråta, samtidigt skulle jag säga att den – rent generellt – är en ‘feel-good’ serie.

Man får bekanta sig med underbara rollfigurer, alltifrån egocentrerade Rachel till superblyga syokonsulenten Emma. En av karaktärerna som jag älskar mest, är Chris Colfer som spelar rollen som Kurt Hummel, en homosexuell kille som försöker att leva sitt liv, på sitt sätt; men måste stå ut med många kommentarer, dagligen, på grund av hans excentriska klädstil. Han går verkligen all out för att vara som han vill, något jag tycker är otroligt starkt! Han vågar att ha på sig en lila blazer med glittrig krage, ifall det är det han känner för och står för den han är, samtidigt så vill han gärna bli accepterad och de hånande orden i korridoren rinner inte av honom helt lätt.

Chris Colfer som själv är homosexuell i verkligenheten verkar verkligen vara en underbar person, alla intervjuer som jag har hittat med honom online (mest via YouTube) är helt underbara. Han har verkligen bidragit helhjärtat till Kurts karaktär! Han berättade i en intervju att han hade sagt till en av producenterna för serien att när han gick i högstadiet så hade han velat vara med i skolans talangjakt och sjunga Defiying Gravity, men de hade nekat honom det, då det anses vara en ”tjejsång”. Detta tyckte producenten om och nästa gång Kurt fick manuskriptet var hans historia med i Glee. Något han tyckte var underbart, men samtidigt lite läskigt.

Chris Colfer är en underbart stark person och det behövs flera som han, i USA är det fortfarande många som är otroligt mycket emot homosexuella personer (ja, det finns fortfarande en hel del här i Sverige ocskå) och det är så otroligt synd! Homosexuella har absolut samma rättigheter i vårt samhälle som en heterosexuell person, varför ska vi behandlas olika för våra sexuella läggningar? Om man kollar bland däggdjur så är det väl snarare vi heterosexuella som står ut? I djurlivet är det väl snarare bisexualiteten som är majoritet?

Häromdagen så vann Chris Colfer en Golden Globe för: best supporting actor in comedy. Jag blev så otroligt glad när jag fick höra det! Han förtjänar verkligen det. Underbara Jane Lynch som spelar coach Sue Syllvester i  Glee, fick även hon en Golden Globe för: best supporting actress in comedy, något som jag absolut tycker att hon förtjänar, hon är en superbra skådespelare och rollen som Sue passar henne verkligen. Inte nog med det, så vann själva serien best comedy series.


Annonser

Om rhulth

En adopterad 29-åring med en masterexamen i socialantropologi, arbetar som biståndshandläggare och har en bakgrund som frilansreporter. Jag är en skriv- och läsfantast. Bor utanför Stockholm och kontaktas enklast via rinki.hulth@gmail.com *** I'm an adopted 29 year old with a master's in social anthropology, I'm a social worker and have a background as a freelance reporter. I live just outside of Stockholm and if you want to contact me, email me on rinki.hulth@gmail.com
Det här inlägget postades i Bio/Film/TV och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Glee

 1. Lisa skriver:

  Det jag tycker är så hemskt är just hur man ser på homosexualitet; att det skulle vara ”onaturligt/emot naturen”. Man kan verkligen fråga sig vad som är mest onaturligt — att tvinga någon att bli kär i någon man inte kan attraheras av för att därefter kunna acceptera denne, eller att låta någon vara sig själv och bli accepterad för det.

  sv. Jag älskar den scenen också (den när han bryter ihop). När jag såg den blev jag arg på honom just för att han agerade så hotfullt i närheten av sina barn, men samtidigt kunde jag inte sluta sympatisera med honom, och det är nog bara en person som Tobey som klarar av att spela den typen av roll. Om man inte är en helylle kille skulle man inte kunna få publiken att tycka synd om honom.

  Vad kul att ni fick en bra dag igår! 😀
  Det är bara bra här; det känns så skönt att ha hemtentan klar och inskickad. Jag är lite halvt orolig över vad jag kommer få för resultat på det, men jag är säker på att jag kommer bli godkänd ^^

  Puss&Kram!

 2. Sandra skriver:

  Jag älskar Glee. En sådan fantastisk och härlig serie 🙂 Ren glädje.

  Sen är jag med dig, det borde verkligen finnas fler som är ÖPPET homosexuella och som verkligen står för vem dem är och visar att det faktiskt inte är den minsta skillnad på oss som människor hur vår sexualitet än ser ut. Jag har många vänner som är gay och jag ser inte på dem annorlunda, det har jag aldrig gjort och jag förstår inte varför man skulle. Kärlek är kärlek. Och kärlek är något värdefullt i alla former. Men jag hoppas och tror att om fler människor och förebilder går ut öppet och står för sin sexuella läggning så kommer det att bli mer och mer ”naturligt” (att man ens ska behöva säga så va?) i allas ögon. Folk behöver bara öppna ögonen och vänja sig, det är inte det minsta konstigt.

  Tack så mycket! Är mest glad att jag fått höra en hel del åsikter, och att många tycker olika beroende på erfarenheter och andra anledningar. Jag tror som du att det är individuellt men sen tror jag inte att någon egentligen kan VETA till 100% vad de gjort om de inte varit i situationen själva.

  Absolut, vi har alla olika ”regler” i våra förhållanden. Man får själv bestämma var gränsen går. Är killen otrogen är det han som betett sig illa och han som bör få ta skiten men vad jag sett så är det MÅNGA som hellre skyller på tjejen, som om hon har TVINGAT deras stackars kille att göra så. Och ja, det är lite naivt och blåögt. Ingen blir tvingad till något, vi gör alla val i våra liv. Ibland rätt val, ibland fel. Vi är alla människor eller hur? Jag skulle aldrig döma någon för det tycker jag är hyckleri. Att stå och se ner på folk som gjort misstag kan man göra om man själv är helt felfri. Och vem är det?

  Det är alltid svårt att se en situation från utsidan. Jag har själv haft en otrogen pojkvän och det är ett svek som verkligen gör ONT ända in i hjärtat och jag kunde inte förlåta men även där är vi olika. Nej det är klart känslorna inte försvinner men all tillit försvann i alla fall för mig och då kände jag att det verkligen inte gick att rädda.

  Det kan jag absolut sätta mig in i, att känna lite av en vardagstristess i förhållandet men hålla sig kvar på grund av tryggheten. Så var det mellan min fd. sambo och mig mot slutet. Sen spårade det ur totalt och det finns inget alls kvar nu, det kanske hade gått att rädda det om vi varit lite mer fair och ärliga mot varandra och faktiskt gjort slut på det hela innan det gick så långt som det gick.

  Jag förstår dig där och då fanns där ju känslor mellan er, uppenbarligen. Och det är faktiskt inte själva handlingen som är ett svek (i mina ögon) utan lögnerna. Det är ju dem som gör ondast. Och det låter som om ert förhållande, ditt och Hs, mest övergick till en vänskapsrelation. Speciellt om han var så lugn med att du umgicks så mycket med E. Du var ju ärlig.

  Nej och det är sånt hyckleri jag verkligen inte tål, jag skulle aldrig se ner på någon vad de än gjort. Okej, mördar man någon så kanske jag ändrar uppfattning 😉 Men du fattar vad jag menar. Om man ska börja döma och se ner på folk för de val de gör i livet så bör man vara felfri och en ängel själv. Jag förstår dig absolut och som jag sa så lät det som det ganska naturligt bara övergick till vänskap mellan er . Du ljög inte och även om du hade gjort det, vi har alla ljugit och vi har alla gjort saker vi inte är stolta över. De som låtsas något annat är de största lögnarna av oss alla.

  Jag är inte oskyldig och jag har gjort dumma grejer som sagt. Det ska jag inte sticka under stol med. Just otrogen har jag aldrig varit och kan till 99% säga att jag aldrig kommer vara det heller. Jag tror på talesättet ”man ska aldrig säga aldrig”, för man vet ju inte förrän man står inför en sådan situation.

  Hihi det är lugnt 🙂 Ni hade ju en stor och härlig dag!

  Kram

 3. Eleonore skriver:

  ÅH jag blev så glad för att han fick priset. Älskar seriern Glee, alla är superduktiga och värda priset men Chris är något extra. Det är otroligt hur oaccepterat det fortfarande är med homosexualitet och att man ska behöva skämmas. Han har gått så stark ur sina erfarenheter och visar alla nu att han är bra!
  Gillar att Glee drar igång igen ikväll men på kanal 11 då, hoppas kanalen ska funka nu 🙂

  Men det låter inte så konstigt tycker jag, vissa är nykära lääänge och andra hittar en djupare kärlek som är bättre än något annat som du säger, ett år är ju ett bra tag ändå för att lära känna varandra 🙂 Vi är sådär djupt kära men kan fortfarande fnittra och larva oss som nykära haha.

  Hahah jo jag såg att du bakat Red velvet cucakes, men väntar på att få se det färdiga resultatet med att kommentera. De är verkligen supergoda och glasyren gör ju nästan hela grejen 😀

  Hoppas du får en fin onsdag!
  kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s