Pippi Långstrump

Om ni frågar mig idag vad jag har för idol kommer jag nog att vara tyst eller ge mitt standard-svar som passar bra de flesta gånger ”det beror på”. Men hade ni träffat mig för ca. 18 år sedan hade mitt svar tveklöst varit Pippi Långstrump och jag har bevis, i form av ett gammalt kassettband där en av mina dagisfröknar intervjuat mig och frågat mig vad jag gillar att leka bäst på dagis och svaret blev ”pippi å pippi å pippi å pippi”, detta fortsätter i ungefär en halv minut innan min stackars fröken får en syl i vädret igen. 

Jag älskade verkligen Pippi, både att läsa böckerna, se filmerna, leka det (hade peruk och allting!) och lyssna på band. Pippi var nog en av de anledningarna till att mina föräldrar under en period fick i mig min mjölk; för lika stark som Pippi Långstrump ville jag ju bli.  Jag kommer fortfarande ihåg hur jag försökte hitta skor som såg ut som de Pippi hade, men sådana fanns ju bara för vuxna och stay-up liknande strumpbyxor var också en stor dröm! Astrid Lindgren var också en stor idol och har alltid funnits med i mitt liv på något sätt och idag är det 65 år sedan den första boken om min stora barndomsidol skrevs, så även om det nu är efter midnatt så vill jag skriva ett stort grattis!

Grattis!


Annonser

Om rhulth

En adopterad 29-åring med en masterexamen i socialantropologi, arbetar som biståndshandläggare och har en bakgrund som frilansreporter. Jag är en skriv- och läsfantast. Bor utanför Stockholm och kontaktas enklast via rinki.hulth@gmail.com *** I'm an adopted 29 year old with a master's in social anthropology, I'm a social worker and have a background as a freelance reporter. I live just outside of Stockholm and if you want to contact me, email me on rinki.hulth@gmail.com
Det här inlägget postades i Privat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s